Hiitiö valittanut irtisanomisestaan

0
Harri Hiitiö

Pyhärannan entinen kunnanjohtaja Harri Hiitiö on valittanut irtisanomisestaan ja virasta pidättämisestään Turun hallinto-oikeuteen.

Hiitiö toimi vuodesta 2018 asti Pyhärannan vt. kunnanjohtajana, koska hänen valinnastaan tehtiin samana syksynä valitus hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus päätti, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Valtuusto valitsi Hiitiön virkaan uudelleen vuonna 2020, mutta myös uudesta valinnasta tehtiin valitus. Tällä kertaa hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, mutta valittajalle myönnettiin valituslupa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Edellä mainituista valituksista johtuen Hiitiön virkaa ei vakinaistettu. Valtuuston päätös irtisanomisesta ei ollut yksimielinen, vaan siitä äänestettiin. Irtisanomista vastustivat kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuutetut.

Hiitiö pidätettiin virasta jo vuodenvaihteessa valtuuston puheenjohtajan päätöksellä. Alkuvuodesta lähtien Pyhärannan vs. kunnanjohtajana on toiminut Merja Koski.