torstai 23. 3. 2023

Ilkka Kanerva on kuollut

0
Ilkka Kanerva

Pitkään politiikassa toiminut, kansanedustaja ja entinen ministeri Ilkka Kanerva on kuollut. Kokoomus on tiedottanut Kanervan menehtyneen vakavaan sairauteen torstaina. Kanerva oli 74-vuotias.

Lokalahdella syntynyt Kanerva oli kansanedustajapäivinä laskettuna pisimpään eduskunnassa ollut edustaja. Ilkka Kanerva nousi eduskuntaan Kansallisen kokoomuksen kansanedustajaksi 27-vuotiaana vuonna 1975.

Hänet nimitettiin ensimmäisen kerran ministeriksi vuonna 1987 Harri Holkerin hallitukseen. Kanerva on toiminut pitkän poliittisen uransa aikana muun muassa liikenneministerinä, työministerinä ja ulkoasiainministerinä sekä pääministerin sijaisena.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajana viimeksi toiminut Kanerva johti valiokunnan kokousta viimeistä kertaa 22. helmikuuta. Maaliskuun lopussa hän jäi sairauslomalle.

Kanerva tunnettiin paitsi poliittisesta urastaan ja ulkopoliittisesta asiantuntemuksestaan myös innokkaana urheilumiehenä. Hän oli Suomen olympiakomitean varapuheenjohtaja 1993–2008 ja Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana 1991–2005. Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa hän istui 2003–2011.

Ilkka Kanerva toimi myös vuosikymmeniä Turun valtuustossa.