Jääkausi päätökseen tämän kauden osalta

0
Jää-Kotkien iltapäiväjäät ovat olleet suosittuja harjoituksia maanantaisin ja keskiviikkoisin. Tämän viikon jälkeen harjoitukset jäävät tauolle, sillä hallin jää sulatetaan.

Kevät tarkoittaa urheilussa palloilulajien päättymistä sarjojen osalta ja erityisesti jäälajeissa kauden päätöstä jäähalleissa. Uudessakaupungissa Jää-Kotkien kiekkojuniorit harjoittelevat viimeisiä kertoja jäällä ennen kesää, sillä jäähallin jää sulatetaan pitkänäperjantaina.

Seuran kiekkojaoston valmennuspäällikkö Tom Nyberg on kauden lopun kynnyksellä erittäin tyytyväinen seuran yleisilmeeseen ja tilanteeseen.

– Harrastajamäärät ovat hyvät, ja tekemisen taso on korkealla tasolla. Iso kiitos kuuluu kaikille mukana oleville, jotka vapaaehtoisesti pyörittävät joukkueita, Nyberg kiittelee.

Jääkiekkopuolella harrastajia on noin kaksisataa. Vaikka sarjat ovat jo tauonneet, muutamat joukkueet pelaavat erilaisia lopputurnauksia. Esimerkiksi Nybergin valmentama U15-joukkue lähtee neljän päivän turnaukseen Ruotsiin.

Kesäharjoituksia järjestetään yhteisesti eri ikäluokkien välillä. Moni harrastaa kesäisin jääkiekon ohella myös muita lajeja. Monipuolinen harrastustausta on Nybergin mielestä vain hyvä asia.

– Mitä enemmän harrastat, sen parempi, Nyberg kiteyttää.

Ensi kaudeksi Jää-Kotkat saa pitkästä aikaa joukkueen lähes jokaiseen ikäluokkaan. Ainostaan U17-joukkue jää pois, mutta sen korvaa U15, joka sai tulevaksi kaudeksi paikan 16-vuotiaiden Mestikseen.

– Se on ikäluokan toiseksi korkein sarjataso Suomessa, Nyberg taustoittaa.

Viime kaudella U17 saavutti menestystä omassa sarjassaan voittamalla kaikki ylemmän jatkosarjan ottelunsa. Lisäksi 2008-syntyneet pojat voittivat sarjassaan pronssia.

– Kaikki ikäluokat ovat kuitenkin pärjänneet hyvin ja kokeneet hienoja tunnelmia kauden aikana, valmennuspäällikkö myhäilee.

Päättynyt kausi oli kolmas, jota koronapandemia pääsi vaikuttamaan. Tällä kaudella pelit ja sarjat pystyttiin kuitenkin pelaamaan loppuun asti.

Keväällä 2020 koko toiminta keskeytettiin ja viime vuonna joukkueet vain harjoittelivat erilaisten rajoitustoimien mukaan, joten tämän kauden läpivienti onnistui helpommin. Harrastajamäärissä ei koronan takia ole tullut tällä kaudella muutoksia.

– Tiedän, että isommissa seuroissa on tullut isojakin pudotuksia harrastajamäärissä, mutta meillä ei ole korona vaikuttanut siihen, Nyberg toteaa.

Nyberg aloitti valmennuspäällikön työt seurassa viime syksynä. Tälle kaudelle Jää-Kotkat on panostanut vapaaehtoiseen jääharjoitteluun järjestämällä erilaisia harjoituksia, kuten iltapäiväjäät, aamujäät ja taitojäät. Nämä harjoitukset pyritään järjestämään myös ensi kaudella.

– Uudet harjoitukset ovat saaneet positiivisen vastaanoton, ja joka kerta jäällä on ollut paljon innokkaita lapsia. Hienoa nähdä, että seurasta löytyy pelaajia, jotka haluavat mennä eteenpäin ja kehittyä.

Jää-Kotkat on pohjimmiltaan kasvattajaseura, jonka tavoitteena on mahdollistaa harrastus, mutta myös taata tavoitteellisille pelaajille ympäristö, jossa he voivat kehittyä.

– Haluamme luoda ympäristön, jossa otamme kaikki huomioon. Tavoitteellinen pelaaja voi lähteä kokeilemaan siipiään muualle, kun aika on, vaikka se olisikin meiltä pois.

Ensi kaudeksi on suunnitteilla uusia harjoitusmahdollisuuksia, sillä jäähallin päädyssä olevaa oheisharjoittelutilaa on tarkoitus laajentaa ja parantaa.

– Eikä harrastajia ole koskaan liikaa, joten jos vähääkään kiinnostaa, niin tervetuloa pelaamaan jääkiekkoa, Nyberg päättää.