Jäätelötehtaan tytöt on koko perheen yritys – Jenna Bergströmin idea jäätelöpyörästä toteutui nopeasti

1
Jenna Bergströmin sähköavusteinen jäätelönmyyntipyörä on tilattu Tanskasta. Bergström aikoo kulkea sillä erilaisissa kesätapahtumissa sekä kaupungin keskustassa.

Tästä päivästä lähtien kaupungin keskustassa ja erilaisissa kesätapahtumissa voi törmätä vaaleanpunaisella pakastimella varustettuun pyörään, jonka uumenissa on käsintehtyä italialaista jäätelöä eli gelatoa.

Kyseessä on uusikaupunkilaisen Jenna Bergströmin tuore Jäätelötehtaan tytöt -yritys, joka näkee virallisesti päivänvalon tänään torilla.

– Ensimmäisen omalla reseptillä tehdyn jäätelön tarjoilin ystävilleni viime kesänä. Kyseessä oli tuoreista mansikoista tehty herkku, jota moni heistä muistelee yhä, Bergström paljastaa.

Bergström on koulutukseltaan hotelli- ja ravintolapuolen liikkeenjohdon restonomi. Hän on aiemmin toiminut useissa kahviloissa esimiehenä sekä tehnyt työnantajiensa resepteillä jäätelöitä. Hänellä on miehensä kanssa kaksi pientä tytärtä ja äitiyslomien aikana ja sen jälkeen ajatus oman yrityksen perustamisesta alkoi kypsyä.

– Alun perin suunnittelin lähteväni kahvilapuolelle yrittäjäksi, mutta puhuessani mummini kanssa villeimmistä unelmistani kirkastui ajatus omasta pienestä jäätelötehtaasta. Vähitellen palaset loksahtivat paikoilleen ja sain lisää itsevarmuutta. Tutkin jäätelöitä, erilaisia laitteita ja reseptejä ja päätin uskaltaa, Laihialta kotoisin oleva Bergström kertoo.

Yrityksen nimen ajatus tuli Bergströmin tivoliyrittäjäisältä. Tytär kuvaili isälleen unelmaansa koko perheen yrittäjyydestä, jäätelönvalmistuksesta ja asiakaspalvelukohtaamisista.

– Isäni totesi siihen, että sittenhän teitä on kolme jäätelötehtaan tyttöä myymässä herkkuja kaupunkilaisille. Yrityksen nimi syntyi sillä hetkellä, hän kertoo.

Bergströmin tärkeänä tukijana on hänen uusikaupunkilaissyntyinen miehensä Mikael Bergström , joka on napannut nopeasti vaimonsa ideoista kiinni ja hetken pallottelun jälkeen heillä on ollut jo käyttökelpoisia suunnitelmia.

– Hän on kätevä käsistään ja remontoi minulle esimerkiksi elintarvikehuoneiston kotipihallemme.

Oman jäätelötehtaan perustamisessa oli tärkeää saada jäätelöpohjan reseptiikka halutunlaiseksi ennen varsinaista makujen testaamista. Kehitystyö käynnistyi vaniljajäätelöllä. Bergströmit ovatkin tänä keväänä viettäneet vaniljaviikkoja, kun sopivaa pohjamakua on etsitty.

– 2- ja 5-vuotiaat tyttäreni ovat innolla maistelleet jäätelöitäni, mutta vaniljasta tuli jo lopulta palautetta, että eikö löytyisi jo muutakin, Jenna Bergström nauraa.

Nopeasti Bergström kehitti viitisentoista makua, jotka ovat vaihtelevilla yhdistelmillä mukana jäätelöpyörän kuuden laatikon pakastimessa.

– Nyt minulla on 15 valmista makua, esimerkiksi suklaa, laku, kahvi, jogurtti-kirsikka, mustikkapiirakka, sitruunakakku, maapähkinävoisuklaa ja rommirusina. Ensimmäinen suurempi tilaus on toimitettu Bistro Bayhin. Seuraava tilauserä lähtee Vehmaan Vemokselle. Jälleenmyynnistä on tullut yhteydenottoja myös muista yrityksistä.

Bergströmin jäätelössä suositaan luonnon aitoja makuja ja värejä. Jäätelömassan pohjana on suomalainen täysmaito.

– Haluan tehdä jäätelöitä omalla tyylilläni ja omilla resepteillä. Olen tutkinut eri aineiden vaikutuksia ja tehnyt eri kokoisia testieriä. Olen innoissani ja minusta tuntuu, että olen löytänyt sen oman juttuni, vaikka yrittäjyys vähän jännittääkin.

Bergström käyttää alkuviikot jäätelöiden valmistamiseen ja loppuviikon hän kiertää jäätelöpyöränsä kanssa eri tapahtumissa.

– Olen sään salliessa Kaupunginlahden ympäristössä ja minut saa aina pysäyttää, kun näkee pyöräni jossakin. Intohimoni on jäätelön teko, mutta rakastan myös asiakaskohtaamisia. Haluan tuoda iloa ja hauskuutta ihmisille ja kaupungin kesään, hän kertoo.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.