Juhlavuosi alkanut Vakka-Rastilla

0
Vakka-Rastin puheenjohtaja Heli Jalava luovutti seuran viirin Teuvo Suikkaselle.

Suunnistuksen erikoisseuran Vakka-Rastin perustamisesta oli maanantaina (4.4.) kulunut 50 vuotta. Yhdistys piti vuosikokouksensa Uudessakaupungissa viime viikolla, ja osanottajat kertasivat pääosin viime vuotta, mutta siirsivät ajatuksia hiukan myös seurahistorian alkulähteille.

Kokouksen alussa huomioitiin kahta ansioitunutta jäsentä. Seuraviirin saivat Teuvo Suikkanen ja Hanna Vuorela . Molemmat ovat olleet mukana hallituksen työskentelyssä ja Teuvo Suikkanen lisäksi peräti 36 kertaa Jukolan viesteissä.

Viime vuonna Vakka-Rastin suunnitelmia huomattavasti häiritsi koronaepidemia. Rastien etsintöjä taas peruttiin ja koulutuksista tingittiin. Uuden muodon omatoimirastit olivat kuitenkin suosittuja.

Tapahtumien järjestelyissä onnistunein oli Varsinais-Suomen keskimatkan mestaruuskilpailun toteutus Lokalahdella. Matti Salosen vetämään kisaan tuli mukaan 311 suunnistajaa, maajoukkueen edustajien vauhdituksella.

Vuosikokouksessa vahvistettiin laaja toimintakertomus ja hyväksyttiin tilit. Tällaiset hallinnolliset velvoitteet on yhdistyksen täytettävä vuosittain, vaikka rutiinit eivät lähes 300 jäsenen seurassa suurempaa joukkoa innostakaan.

Kutsuvampaa sen sijaan lienee tuleva tarjonta ja rastien etsinnän ohjelmisto. Kuntorastit alkavat normaaleina lähirasteina tiistaina 19.4. Pyhärannan Yliskalliolta. Tiistai-illat ovat näin vakioituja.

Huhtikuussa VaRa järjestää suunnistuskurssin aikuisille ja toukokuussa alkeiskurssin lapsille. Koulutus on nyt 50-vuotisjuhlinnan merkeissä maksutonta, mutta mukaan pitää ilmoittautua seuran nettisivuilla olevien ohjeiden mukaan.

Keväisinä kuukausina on ohjelmassa muutakin kunto- ja luontoliikuntaa Uudessakaupungissa. Tapahtumat on merkitty kaupungin maksuttomien kuntotapahtumien listaan.

Vuoden päätapahtumana Vakka-Rasti järjestää Varsinais-Suomen Rastipäivien kaksipäiväisen 50-vuotisjuhlakilpailun Lokalahdella heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Sitä seuraa jäsenistön vapaampi karonkka Pyhämaassa, ehkäpä silloinkin rastien merkeissä.

Veijo Viitanen