Julkisen alan ja opettajien lakko ei ulotu Vakka-Suomeen

0

JHL:n, Jukon ja Jytyn keskiviikolle ja torstaille 6.−7.4. suunniteltu lakko keskittyy toteutuessaan Varsinais-Suomessa Turkuun. Lakko vaikuttaa työtehtäviin muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Tyks Kantasairaalassa, Lounais-Suomen Jätehuollossa sekä Kuntien Tieran Turun toimipisteessä.

Ainakaan lakon alkaessa toimenpiteet eivät kohdistu Vakka-Suomeen.

Myös OAJ suunnittelee kaksipäiväistä lakkoa. OAJ:n lakko koskee Varsinais-Suomessa Turun varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opettajia.

Tehyn ja SuPerin lakko alkoi kuudessa sairaanhoitopiirissä viime perjantaina, 1. huhtikuuta, ja se jatkuu kaksi viikkoa. Tähän lakkoon osallistuu noin 25 000 hoitajaa ja se vaikuttaa sairaanhoitopiirin yksiköihin ja laboratorioihin myös Vakka-Suomessa. 15. huhtikuuta on alkamassa hoitajajärjestöjen toinen, laajempi lakko, jonka piirissä on noin 40 000 hoitajaa 13:ssa sairaanhoitopiirissä.