Kaikissa Kinder-munissa ei ole salmonellaa – Tarkista valmistusmaa

0
Puolassa valmistetuissa Kinder-munissa ei ole todettu salmonellaa.

Ruokavirasto tiedotti huhtikuun alkupuolella Ferrero Scandinavia AB:n markkinoimien Kinder-tuotteiden takaisinvedosta. Nämä Ferreron Belgian Arlonissa valmistetut tuotteet on vedetty markkinoilta, niiden epäillään aiheuttaneen useassa EU-maassa salmonellatapauksia.

Kinder-tuotteita valmistetaan myös muissa Ferreron tehtaissa. Näihin tuotteisiin ei ole liity samanlaisia epäilyjä, vaan tuotteet ovat saaneet olla myynnissä tavalliseen tapaan. Suomessa on markkinoilla ainakin Ferreron Puolan tehtaalla valmistettuja Kinder-tuotteita.

Forssalainen Oy Scandic Trading House Ltd on ollut yhteydessä Ruokavirastoon ja kertonut, miten kuluttaja voi helposti selvittää, onko tuote valmistettu Puolassa ja näin turvallinen syötäväksi. Selvitystapoja on kaksi:

Puolassa valmistetussa tuotteessa valmistuspaikka (Warszawa, Polonia) on merkitty selvästi.

Päiväysmerkinnän tyyli ja väri on eri kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa. Puolassa valmistetun tuotteen päiväysmerkintä on oranssilla pohjalla oleva valkoinen teksti. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.