Kaksi hyvää tekoa yhden hinnalla

0

Sotaa paenneiden määrä kasvaa päivä päivältä Suomessa. Uuteenkaupunkiin oli eiliseen mennessä saapunut 169 ukrainalaista; äitejä, isoäitejä ja lapsia.

Kaupunki on keskittänyt tulijoiden tukipalvelut aikuisten vastaanottokeskus Arvoon. Ratkaisu on hyvin toimiva, etenkin kun kaupunki pystyy tarjoamaan palveluita myös ukrainan kielellä. Kiitos siitä kuuluu täällä jo asuville ukrainalaisille, joiden apu on tässä tilanteessa kullanarvoinen.

Ukrainalaisia on autettu Uudessakaupungissa myös erilaisilla keräyksillä. Esimerkiksi vaatteita on kerätty jo niin paljon, että tällä hetkellä lisää vaateapua ei tarvita. Sen sijaan sosiaalipalvelujohtaja Marika Lehtinen esittää toiveen, että ukrainalaisille hankittaisiin lahjakortteja, joilla he voisivat itse käydä ostamassa tarvitsemiaan tarvikkeita. Näin tulijat saisivat hankittua esimerkiksi niinkin arkisia tarvikkeita kuin hygieniatuotteita ja alusvaatteita.

Lahjakortin hankkimista kannattaa suosia myös toisesta syystä: samalla kun tuemme tulijoita, voimme tukea myös paikallisia liikkeitä. Lahjakortin ostamalla voi tehdä kaksi hyvää tekoa.

Ukrainan sota on muuttanut maailmaa. Ne haasteet, jotka olivat olemassa ennen sotaa, vaikeutuvat nyt helposti. Yrittäjillä on takanaan kaksi haasteellista koronavuotta ja pelkona, ettei tilanne enää korjaannukaan. Korona-aika on räjäyttänyt verkkokaupan kasvuun. Kun koronarajoitukset ovat nyt ohi, toivottavasti asiakkaat palaavat jälleen kivijalkaliikkeisiin.

Kivijalkaliikkeiden menestys on meidän kaikkien kannalta tärkeää. Elinvoimainen keskusta lisää asumisviihtyvyyttä ja matkailua. Kuinka karulta kaupunkikuva näyttäisikään ilman pirteitä kivijalkaliikkeitämme, se kannattaa muistaa ostopäätöksiä tehdessään.

Teija Uitto