Kaupunginjohtaja: Autotehtaan uutinen tuo kaupungille vakautta ja kehitysmahdollisuuksia

0
Atso Vainio muistuttaa, että kaupunginhallitus on tehnyt viime keväänä päätöksen Valmet Automotiven alueen asemakaavan muuttamisesta. Tehtaan laajentaminen on tarvittaessa mahdollista Raumantien suuntaan.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio on tyytyväinen Valmet Automotiven tuoreisiin uutisiin. Hänen mukaansa tällä viikolla julkaistu uutinen uudesta sopimuksesta on looginen jatkumo yhtiön strategian toteuttamisessa.
– Autotehtaan liiketoiminta kehittyy edelleen lupaavasti tämän sopimuksen myötä ja vahvistaa sen markkina-asemaa entisestään, Vainio summaa.

Vainion mukaan autotehtaan tämän mittakaavan jatkosopimus tarkoittaa myös Uudenkaupungin näkökulmasta vakautta ja kehitysmahdollisuuksia.
– Kasvavia yhteisöverotuottoja joudutaan yleensä jokunen vuosi odottelemaan, koska tyypillisesti uudet isot sopimukset vaativat yrityksiltä investointeja, jotka ensin heikentävät niiden tulosta, Vainio lisää.

Hän toivoo, että uuden tuotannon käynnistäminen tarkoittaa Valmet Automotivelle lisärekrytointeja, jotka puolestaan toisivat kaupunkiin uusia asukkaita.
– Uusien asukkaiden myötä myös kaupungin tuottamien palveluiden tarve kasvaa, eivätkä kasvaneet verotulot välttämättä riitä kattamaan kustannusten nousua. Kaupungin elinvoima kuitenkin vahvistuu pidemmällä aikajänteellä, hän toteaa.
Vainio uskoo, että kaupungin tulevaisuus on hyvä tai erinomainen, vaikka välillä voi tulla vaikeitakin aikoja.