Lidl kaavailee uutta myymälää Uuteenkaupunkiin

0
Lidlin nykyinen myymäläkiinteistö on valmistunut vuonna 2003.

Lidl Suomi suunnitelmissa on rakennuttaa Uuteenkaupunkiin kokonaan uusi myymälä. Uudessa liikekiinteistössä olisi kerrosalaa noin tuhat neliötä enemmän kuin yrityksen nykyisessä Uudenkaupungin myymälässä. Syitä rakennussuunnitelmille on useita.

– Uudenkaupungin myymälä edustaa meidän alkupään myymälöitä Suomessa ja kaupan tarpeet ovat muuttunet vuosien varrella merkittävästi, kertoi Lidl Suomi kiinteistöpäällikkö Antti Isokoski.

Lidl avasi myymälän Uuteenkaupunkiin vuonna 2003.

– Olemme saavuttaneet Uudessakaupungissa vahvan jalansijan ja modernin ja suuremman myymälän avulla voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, lisäsi Isokoski.

Uuteenkaupunkiin rakennettava uusi myymälä noudattelee Lidlin tuoretta myymäläkonseptia, jossa painottuu avaruus ja tilavuus. Tämä näkyy asiakkaille muun muassa leveämpinä käytävinä.

– Lisäksi henkilökunta saa avarat ja viihtyisät sosiaalitilat. Liiketoiminnan kasvaessa meillä on myös tarve modernisoida varastotiloja ja logistiikkaa, kuvaili Isokoski.

Lidlin nykyinen Uudenkaupungin myymälä sijaitsee Levysepänkadun alkupäässä.

– Olemme tähän kauppapaikkaan erittäin tyytyväisiä ja tästä syystä haluamme rakentaa uuden myymälän samalle paikalle, selvitti kiinteistöpäällikkö Antti Isokoski.

Myymälätontti on yrityksen oma. Jotta uuden liikekiinteistön liikenne- ja paikoitusjärjestelyt saadaan toimiviksi, on Lidl kiinnostunut hankkimaan omistukseensa myös viereisen, Uudenkaupungin kaupungin omistaman tontin. Myymälärakennuksen rakentaminen kyseiselle tontille vaatii kuitenkin asemakaavan muutoksen. Nykyisellään tontti on kaavoitettu puisto- ja suojaviheralueeksi.

Hankkeen toteuttamiseksi on tarkoitus tehdä yhteistyösopimus yrityksen ja kaupungin välillä. Yhteistyösopimuksella on tarkoitus sopia asemakaavan muutoksen käynnistämisestä, alueen kaavoituksen käynnistämisestä sekä osapuolten välisestä kustannusjaosta. Alueella sijaitsee vanha, käytöstä poistettu väestösuoja, mikä osaltaan kasvattaa rakentamisen kustannuksia.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus käsitteli yhteistyösopimusta kokouksessaan maantai-iltana.