Linmarinen vanha vuokrasopimus jää voimaan Suukarintiellä

0

Linmarine Oy:n yrittäjä Suukarintiellä on kertonut kaupungille, että hän olisi halukas joko ostamaan tai vuokraamaan pidempiaikaisesti nyt käyttämänsä tontin. Yritys pyörittää Kaupunginlahden rannalla veneensäilytystiloihin ja laituripaikkojen vuokraamiseen liittyvää toimintaa.

Kaupunginhallitus päätti jo aiemmin tänä keväänä, ettei kaupunki myy kyseistä tonttia, joten nyt yrittäjä pyysi kaupungilta, että tontin vuokra-aikaa jatkettaisiin 50 vuodella. Hänen alkuperäinen vuokrasopimuksensa on tehty tontille vuonna 1989. Lisäksi yrittäjä haluaisi vuokrata kyseisen tontin viereisestä kiinteistöstä noin 50 neliömetrin suuruisen määräalueen viideksi vuodeksi.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, ettei se jatka Suukarintien vuokrasopimusta 50 vuodella, vaan aiemmin tehty vuokrasopimus, josta on jäljellä vielä 17 vuotta, jää voimaan. Lisäksi kaupunginhallitus päätti vuokrata 50 neliön lisäalueen yritykselle viideksi vuodeksi.

Muutosta yrittäjän pyytämään 50 vuoden jatkovuokra-aikaan ehdotti Jari Valkonen (ps.) ja häntä kannatti Rauno Aaltonen (kesk.). Päätös siitä, että uutta vuokrasopimusta ei tehdä, syntyi äänestyksessä äänin 6–4.