Lounaisrannikon Osuuspankin Säätiön apurahat haettavissa

0
Lounaisrannikon Osuuspankin toimitusjohtaja Sami Peura kannustaa hakemaan säätiön apurahoja laajalla rintamalla.

Vuonna 2004 perustettu Lounaisrannikon Osuuspankin Säätiö myöntää toimialueelleen apurahoja tutkimus- ja kehitystyön tukemiseen tai muun, ydintoimialueen hyväksi tehdyn työn palkitsemiseen. Apurahalla voidaan palkita myös takautuvasti jo tehtyä työtä.

– Säätiön kautta Osuuspankki toteuttaa yhtä arvoistaan – vastuullisuutta. Tehtävämme pysyy, vaikka elämä ja maailma ympärillä yllättäisivät. Yhdessä rakennamme kestävää huomista yli kaikkien aikojen, totesi Lounaisrannikon Osuuspankin toimitusjohtaja ja säätiön asiamies Sami Peura.

Tänä vuonna jaossa oleva apurahojen yhteissumma on 50 000 euroa.

– Toivon, että saamme paljon erilaisia, eri aloja koskettavia ja erisuuruisia apurahahakemuksia. Eli mikäli tunnistat itsesi tai edustamasi yhteisön säätiön tarkoituksen mukaiseksi toimijaksi, kannustan tarttumaan tilaisuuteen, kannusti Sami Peura.

Myös Lounaisrannikon Osuuspankilla on oma vastuullisuusohjelma. Ohjelma koostuu neljästä teemasta.

– Vahvistamme suomalaisten taloustaitoja, edistämme kestävää taloutta, tuemme paikallista elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä ja käytämme tietopääomaamme vastuullisesti, kertoi toimitusjohtaja Peura.

Vastuullisuusohjelma on viety käytännön tasolle, asiakkaiden ja toimialueen asukkaiden pariin.

– Taloustaitoja vahvistamme esimerkiksi koululaisten taloustaitoviikon merkeissä ja opastamalle senioreita digipalveluiden parissa. Kestävää taloutta toteutamme tarjoamalla asiakkaille asiointia helpottavia sähköisiä palveluita, kehittämällä omia toimitilojamme vähäpäästöisemmiksi ja huomioimalla hankinnoissamme ympäristönäkökulmat.

– Paikallista elinvoimaa ja hyvinvointia tuemme esimerkiksi tukemalla niin paikallisia urheiluseuroja kuin kulttuuritapahtumia. Tietopääoman vastuulliseen käyttöön meidän tavallamme taas sisältyy vaikkapa erityisryhmille räätälöidyt, helppokäyttöiset palvelut, luetteli Peura.

Lounaisrannikon Osuuspankin ydintoimialueen muodostavat Laitilan ja Uudenkaupungin kaupungit sekä Maskun, Kustavin ja Taivassalon kunnat. Onnistumiset sijoitustoiminnassa ovat kasvattaneet Lounaisrannikon Osuuspankin Säätiön varallisuutta viime vuosina merkittävästi.

– Tämä mahdollistaa apurahojen jakamisen myös tulevaisuudessa, sanoi Peura.

Apurahoja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemukset toimitetaan Osuuspankin Uudenkaupungin konttoriin tai pankin sähköpostiin kesäkuun 30. päivään mennessä.

– Päätökset apurahojen saajista teemme alkusyksystä, kertoi toimitusjohtaja Sami Peura.