Minifarmille sisartapahtumat Turkuun ja Saloon–Jarno Ihala ja Roosa Saari aloittavat myös Heikinkarin Ranthuoneen yrittäjinä

0

Minifarmin yrittäjäparilla, Jarno Ihalalla ja Roosa Saarella, on poikkeuksellisen hyvä kevät. Tuntuu kuin kaikki haaveet toteutuisivat yhtä aikaa.

Pariskunta on suunnitellut jo muutaman vuoden Minifarmille sisartapahtumia ja nyt koronan hellittäessä he pääsevät toteuttamaan suunnitelmiaan. Jarno ja Roosa rakentavat Turkuun Villi Puutarhuri -tapahtuman ja Saloon Cityfarmin .

Villi Puutarhuri järjestetään Kupittaanpuistossa 7.–8.5. Tapahtuma on Uudenkaupungin Minifarmia hieman suppeampi ja puutarhapainotteisempi.

– Turussa ei ole niin paljoa krouvimpaa konepuolta, eikä eläimiä, vaan Kupittaalla esitellään tuotteita, jotka liittyvät pihaan, puutarhaan ja mökkiin, Jarno kertoo.

Salon Cityfarmi toteutetaan 28.–29.5. Salon Urheilupuistossa. Se muistuttaa tuotekattaukseltaan enemmän Uudenkaupungin Minifarmia.

– Uusille tapahtumille on hyvä lähtökohta, kun meitä on pyydetty Turkuun ja Saloon. Alun perin Turun tapahtumaa suunniteltiin Varvintorille, mutta sitten kaupunki ehdotti Kupittaanpuistoa ja se onkin parempi paikka, Jarno sanoo.

Minifarmi & Kukkamessut järjestetään perinteiseen tapaan Uudessakaupungissa jäähallin alueella 21.–22.5. Tällä kertaa tapahtuma-alue on Wintterin rakentamisen takia tiiviimpi.

– Ohjelma on kuitenkin perinteinen: eli on eläimiä, koneita, kukkia ja kaikkea muuta aihepiiriin liittyvää, Jarno luettelee.

– Kaikkien kolmen tapahtuman pääajatuksena on tuoda puutarhatuotteet oikeaan aikaan esille.

Samaan syssyyn Jarno ja Roosa aloittavat myös ravintoloitsijoina Taivassalossa. Pariskunta on ostanut Kustavintien varressa sijaitsevan Heikinkarin Ranthuoneen, joka avataan jo nyt pääsiäisenä.

– Olemme useasti käyneet siellä syömässä, kun olemme olleet veneilemässä tai käyneet ystävien mökillä siinä lähellä. Ravintola on viihtyisä ja viehättävällä paikalla, Jarno toteaa.

Ranthuoneen kauppa oli monien sattumien summa, mutta ostopäätöksen he tekivät nopeasti.

– Heikinkarille on muotoutumassa hieno porukka, vaikka lisääkin tarvitaan vielä. Meillä on huippukokki, joka on aiemmin työskennellyt Heikinkarilla pitkään. Luotamme henkilökuntaan täysin ja tottakai itse olemme menossa mukana, yrittäjät sanovat.

Roosa tosin tuskin tänä kesänä ehtii paljon ravintolasaliin töihin, kun perheeseen syntyy ”lisähenkilökuntaa” kesäkuussa.

Pariskunta linjaa, että Heikinkarin Ranthuoneella satsataan lähiruokaan: lihaa hankitaan Vehmaalta, kalaa Taivassalosta ja kasviksia lähitiloilta.

– Muualta ostetaan vain ne raaka-aineet, mitä Taivassalosta tai lähikunnista ei saa, Roosa sanoo.