Noidat kokoontuvat parin vuoden tauon jälkeen lankalauantaina

0
Kerttu Aaltonen eli Akuliina Eufrosyne Kinkku-Kankku-Konkku-Kenkkunen ja Päivi Kurkilahti eli Hilipatihilkka esiintyvät lankalauantaina torilla.

Noidat kokoontuvat jo viidennen kerran torilla lankalauantaina. Koko perheen Noitien kokoontumisajot -tapahtuma on osa kaupungin ja Uudenkaupungin palveluyrittäjien Pop up Uki -tapahtumaa.

– Noitien kokoontumisajo on nyt kahden vuoden tauon jälkeen, kun ei ole voitu mitään toteuttaa koronan takia, Kerttu Aaltonen sanoo.

Aaltonen tunnetaan kokoontumisajoissa paremmin nimellä Akuliina Eufrosyne Kinkku-Kankku-Konkku-Kenkkunen ja Päivi Kurkilahti on Hilipatihilkka. Jouko Mäenpää on puolestaan Velho Anonyymi.

– Tämä on ollut suosittu tapahtuma ja nyt järjestämme sen Päivin kanssa pop up -tapahtuman ohessa, Aaltonen sanoo.

Heidän lisäkseen paikalla on kymmenkunta muutakin noitaa ja voi olla, että pop up -tapahtumaan osallistuvien liikkeiden henkilökuntakin on pukeutunut teemaan sopivasti.

– Pidetään hauskaa yhdessä. Me olemme sellaisia kilttejä ja hauskoja noitia, Kurkilahti kuvailee.

Aaltosen Nukketeatteri Piironginlaatikko toteutti ensimmäiset Noitien kokoontumisajot Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuonna 2017.

Torilla on luvassa monenlaista ”noitamaista” hauskaa kello 10–12. Elävästä musiikista vastaa lastenmusiikkiyhtye Sävelten syli, jossa soittavat Päivi Kurkilahden lisäksi Leena Kallonen , Jari Jalonen ja Tommi Aaltonen .

Pikkunoitia varten on keppihevos- tai luutarata, jota varten voi ottaa oman kepparin tai luuden mukaan.

Noitien kokoontumisajot -nimi on muuten rekisteröity Kerttu Aaltoselle, joten muualla tällaisia kokoontumisia ei nähdä. Aaltonen lupailee taikuutta.

– Pitää harjoitella katoamistemppu esitystä varten, Aaltonen naurahtaa.

Toritapahtumaan voi itsekin pukeutua noidaksi tai muuksi satuhahmoksi. Toritapahtumiin on vapaa pääsy.

Toriosuuden jälkeen nähdään luutalentonäytöksiä kello 12–14 Alisellakadulla, jonka putiikeissa voi piipahtaa noitia jakamassa suklaamunia.

Noitien osuuden jälkeen torilla jatkuu muuta, liikunnallisempaa ohjelmaa kello 13 alkaen.

Aaltosen huhtikuu on kiireinen, sillä hän avaa ikkunanäyttelyn linja-autoaseman kiinteistöön Rauhankadulle 10. huhtikuuta.

Pääsiäisaiheinen näyttely on esillä 26. huhtikuuta asti ja Pop up Uki -tapahtuman yhteydessä 16.4. samassa tilassa on myös leivonnaispuoti.