Nousujohteinen kausi päättyi Leinon ja TPS:n mestaruuteen

0
Sofia Leinon seitsemäs kausi Turun Palloseurassa päättyi SM-kultaan. Kuva: Anssi Koskinen

Kalannin Pallon kasvatti Sofia Leino pääsi viime lauantaina juhlimaan ensimmäistä salibandyn Suomen mestaruuttaan seitsemännen, Turun Palloseurassa vietetyn, kauden jälkeen.

Salibandymestaruus oli suurelle yleisseuralle ensimmäinen naisten puolella, joten ilo oli ylimmillään, kun mestaruus varmistui.

– Huikea homma, että pystyttiin saavuttamaan meidän tavoite. Olen todella ylpeä koko joukkueesta, Leino iloitsi.

– Kun tekee joka päivä paljon töitä omien tavoitteiden eteen, ja sitten kun sen vihdoin saavuttaa, kaikki tehdyt harjoitukset tuntuvat palkitsevilta. Se antaa myös lisäpotkua eteenpäin.

Finaalisarjassa vastassa oli viime kauden mestari Porvoon Salibandyseura. TPS voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta PSS vei kolme seuraavaa. Paras seitsemästä -systeemillä pelattu sarja oli porvoolaisille katkolla Turun Kupittaalla kuudennessa ottelussa.

– Vaikka ottelussa oli järkyttävän kovat panokset, ajattelin itse kuitenkin, että yritän pelata ilman paineita ja nauttia tilanteesta. Päätettiin joukkueen kanssa, että ihan sama mitä tapahtuu, kunhan annamme kaikkemme kentällä, Leino muistelee ajatuksiaan kuudennen ottelun alla.

TPS pystyi raapimaan voiton jatkoerässä ja vei ottelusarjan seitsemänteen otteluun Porvooseen. Ratkaisuottelu oli tasainen ja vähämaalinen, minkä TPS lopulta voitti lukemin 2–1 ja ryösti mestaruuden vieraskentällä. Leinolle merkittiin ottelun voittomaaliin syöttöpiste.

– Molemmilla oli omat paikkansa, mutta nyt se sitten kääntyi meille tällä kertaa.

Koko kauden ajalta Leino on suhteellisen tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta sairastelut ja loppukaudella kärsitty nilkkavamma vaikeuttivat pelaamista. Leino joutui olemaan viisi viikkoa sivussa ennen pudotuspelien alkua, mutta ratkaisupeleissä Leino oli mukana jokaisessa ottelussa.

– Loukkaantumisia ei ikinä toivo, mutta ne saavat taas muistamaan, miksi tätä lajia pelataan. Nälkä pelaamaan kasvaa sairastuvalla kovaksi, Leino kertoo.

– Välillä on ollut hyviä pelejä, välillä vaikeampia, mutta kauden aikana ajattelin, että kunhan kausi etenee nousujohteisesti ja onneksi niin kävi.

Kultamitali oli Leinolle kauden kolmas mitali. Joulukuussa palkintokaappiin tuli MM-hopea maajoukkueesta ja tammikuussa Suomen cupin hopea. Leino ei muista, että näin isoa menestystä olisi yhden kauden aikana hänelle tullut.

– Aikamoinen kausi on takana. Olen päässyt kokemaan kaikenlaista, ja vaikka MM-hopean saavuttaminen oli hieno juttu, niin tavoite on kuitenkin aina voittaa se kirkkain. Nyt se tuli TPS:n paidassa, Leino toteaa.

Leino ja TPS tekivät viime MM-kisojen alla kahden vuoden jatkosopimuksen, joten kalantilaisen ura jatkuu mustavalkoisissa. Työ jatkuu aikanaan kesäharjoittelun merkeissä, mutta nyt Leino aikoo vetää muutaman viikon happea kauden päätöksestä.

– Kesällä harjoitellaan enemmän fysiikkapuolta ja jossain vaiheessa loppukesää aloitellaan lajiharjoitukset, Leino arvioi.

Rivien välistä voi lukea, mikä on Leinon tavoite ensi kaudella seuratasolla

– Tekemistä riittää Suomen mestaruuden puolustamiseen, Leino päättää.