Opiskelijat ja yritykset treffeillä

0
Tuotantotekniikan opiskelija Aija Saloranta kertoi olevansa kiinnostunut muuttamaan Uuteenkaupunkiin mikäli paikkakunnalta löytyisi sopiva työpaikka valmistumisen jälkeen.

Reilu neljäkymmentä Turun ammattikorkeakoulun insinööri- ja tradenomiopiskelijaa vieraili viime viikolla Uudessakaupungissa tutustumassa kaupunkiin ja erityisesti alueen yrityksiin ja työmahdollisuuksiin. Päivä alkoi yritysvierailulla Vahteruksella ja jatkui lounaan jälkeen Novidan tiloissa järjestettyjen yritysmessujen merkeissä.

Yksi vierailulla mukana olleista opiskelijoista oli tuotantotalousinsinööriksi opiskeleva Aija Saloranta. Hänelle Uusikaupunki ja Vakka-Suomi yleensä oli uusi tuttavuus.

– No joskus nuorena olen käynyt Laitilassa pelaamassa pesäpalloa, mutta siitä on jo aikaa.

Myös alueella toimivat yritykset olivat Salorannalle vieraita, Valmet Automotivea lukuun ottamatta.

– Vahterus teki minuun todella suuren vaikutuksen ja heille varmasti lähetän ainakin kesätyöhakemuksen, suunnitteli Saloranta.

Tällä hetkellä Paimiossa asuva Aija Saloranta voisi hyvinkin harkita myös muuttoa Uuteenkaupunkiin, mikäli kaupungista tai lähialueelta löytyisi mielenkiintoinen työpaikka.

– Itselleni tärkeintä on työn mielekkyys ja erityisesti se, että voin samaistua yrityksen arvoihin. Tietysti muutossa painaa vaakakupissa myös miten esimerkiksi lasten koulunkäynti järjestyisi, lisäsi kahden alakouluikäisen lapsen äiti.

Vierailupäivän pääasiallinen tarkoitus oli kontaktien luominen ammattikorkeakouluopiskelijoiden ja vakkasuomalaiset yritysten välille. Monissa yrityksissä koulutetun työvoiman löytäminen on todellinen haaste.

– Meillä olisi tarjota heti työtä 2 – 3 koulutetulle henkilölle, erityisesti automaatio-osaajista on pulaa, selvitti Coreplastin tuotantojohtaja Jani Saarenpää.

Laitilassa toimiva muovituoteratkaisujen toimittaja ja sopimusvalmistaja työllistää jo yli 100 henkilöä. Silti yritys on yhä melko tuntematon, ainakin Vakka-Suomen ulkopuolella.

– Tämä on yksi syy miksi mielellämme käymme näissä opiskelijatapahtumissa ja olemme myös kutsuneet opiskelijoita Laitilaan tutustumaan toimintaamme, lisäsi yhtiön asiakkuuspäällikkö Tuomo Kämäräinen.

Coreplastin lisäksi opiskelijatapaamiseen osallistui kymmenkunta eri alan yritystä Uudestakaupungista ja Laitilasta.

Tapahtuman järjestelyissä olivat mukana Uudenkaupungin kaupunki, ammattiopisto Novida, Turun ammattikorkeakoulu, kauppakamariosasto ja Ukipolis.