Päihtyneet kuljettajat kaahasivat viikonloppuna

0

Lauantain vastaisena yönä poliisipartio havaitsi Uudessakaupungissa henkilöauton ylittävän kovaa vauhtia Laivanrakentajantien Hiuntiellä. Partio kääntyi auton perään ja tavoitti vauhtia hidastavan kuljettajan Merilinnuntien risteyksessä. Auto kuitenkin kääntyi voimakkaasti kiihdyttäen Merilinnuntielle, jossa sen nopeudeksi mitattiin 40 km/h rajoitusalueella 128 km/h.

Auto katosi hetkeksi partion näkyvistä, mutta se tavoitettiin pysähtyneenä Ketunkalliontieltä kaupan pihasta. Auton kuljettajan paikalla ei ollut ketään, mutta sisällä oli kolme ihmistä. Toinen partio havaitsi paikalta pois juoksevan miehen, joka otettiin kiinni. Mies myönsi kuljettaneensa kyseistä autoa.

Mies puhalsi poliisin alkometriin noin 1,4 promillen lukeman. Kuljettaja otettiin kiinni ja häntä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, niskoittelusta poliisia vastaan ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Auton omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Päihtynyt kuljettaja ajoi ylinopeutta Kalannissa

Lauantai-iltana kello yhdentoista maissa poliisipartio havaitsi Kalannissa Pruukintiellä kovaa vauhtia ajavan henkilöauton ja lähti tavoittamaan sitä. Kalannin paloaseman kohdalla, 40 km/h nopeusrajoitusalueella, autolle mitattiin nopeudeksi 90 km/h.

Partio seurasi autoa hälytys- ja pysäytysvalot kytkettyinä Tunnelitien kautta Halikontielle ja siitä edelleen Pappilankujalle, jonne se pysähtyi.

Auton kuljettajana ollut alaikäinen henkilö puhalsi poliisin alkometriin noin 0,9 promillea. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, niskoittelusta poliisia vastaan ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ulosajo, positiivinen huumaustesti ja niskoittelua Takilantiellä

Poliisi sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello yhden aikaan ilmoituksen henkilöauton ulosajosta Takilatiellä Uudessakaupungissa. Ilmoituksen mukaan ajoneuvon ympärillä pyöri päihtyneitä henkilöitä.

Partion saavuttua onnettomuuspaikalle oli paikan päällä edelleen kaksi silminnähden päihtynyttä miestä. Partio otti toisen miehistä kiinni, ja samaan aikaan toinen mies lähti juosten pakenemaan paikalta. Partio sai miehen kuitenkin kiinni, mutta vastarinnan takia hänet jouduttiin viemään maahan ja raudoittamaan.

Toinen miehistä puhalsi poliisin alkometriin noin kolmen promillen ja toinen 1,8 promillen lukeman. Miehille tehty huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Miehet otettiin kiinni ja kuljetettiin Rauman poliisivankilaan. Molempia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, toista lisäksi haitanteosta virkamiehelle ja niskoittelusta poliisia vastaan.