Satujen taikaa ja eläimellistä menoa – Taitoluistelijat valtasivat jäähallin

0
Satujen taikaa -esityksen luistelijat ryhmäkuvassa.

Sunnuntaina luisteltiin Uudenkaupungin Jää-Kotkien taitoluistelijoiden ensimmäinen kevätnäytös.

– Nyt on huojentunut olo. Luistelunäytös onnistui hienosti, iloitsee luistelijoiden päävalmentaja Veera Tunturi .

Taitoluistelijoiden näytös vei katsomon aikuiset ja 40 esiintyjää satujen maailmaan. Kaikkien esitysten taustalla soi muhkeasti animaatioelokuvista tutut ja suositut sävellykset.

–  Olemme huippuonnellisia, kun vihdoin saimme pitää näytöksen. Lapset ovat odottaneet malttamattomina, ihan superpaljon, iloitsee taitoluistelujaoston puheenjohtaja Riitta Leikko .

Roolihahmot yhdestätoista eri sadusta luistelivat jäälle kahdessakymmenessä eri kohtauksessa. Estradilla nähtiin muun muassa Pocahontas, Tuhkimo, Lumikki, Alladin, Leijonakuningas, Liisa Ihmemaassa, Nalle Puh, Kaunotar ja Hirviö, Pieni Merenneito ja Prinsessa Ruusunen.

–  Suosituimmat roolit olivat eläinhahmot ja intiaanit, sanoo ”koppiemona” toiminut huoltaja Jenna Rantanen .

Ensimmäiseksi jäälle luistelivat Mikki ja Minni, Taimi Laiho ja Viivi Isoheiko , jotka luistelunsa päätteeksi jäivät jäälle tapahtuman juontajapariksi.

–  Meillä on hienot lavasteet ja hyvät järjestelyt, sanoo Mimmi Lehtonen , jonka roolihahmoja olivat leijona, intiaani ja Ihaa.

Jäähalli oli puolillaan luistelijoitten tukijoukkoja ja ihailijoita. Vanhempien ja isovanhempien lisäksi katsomossa istui runsaasti myös muuta yleisöä.

– Harjoituksissa ei ollut yleisöä, ja nyt nuorimmat esiintyjät katselivat välillä katsomoon, mikä saattoi haitata suoritusta, naurahtaa kolmevuotiaan Minean äiti Meri Virtala .

Uudenkaupungin Jääkotkien Taitoluistelijat ovat kehittäneet luistelutaitojaan jääharjoituksissa. Luistelijoita harjoittelee kuudessa eri ryhmässä. Luistelukoululaisten ryhmä harjoittelee kerran viikossa, neljä harrasteryhmää kukin pari kertaa viikossa ja kilparyhmä kolmesti.

– Pitää olla taitoluistimet, hokkareilla ei pääsisi askeleita, piruetteja eikä hyppyjä, valistaa 8-vuotias Anni Peltomäki tietämätöntä toimittajaa.

Taitoluistelujaoston toiminnassa on mukana 25 perhettä. Kaikille perheille on riittänyt tekemistä.

– Me huoltajat olemme tehneet monenlaista. Pukuhuoneissa olemme ”koppiemoina”, teemme kulisseja, valmistamme esiintymisasuja, myymme lippuja ja ylläpidämme puffettia, sanoo Jonna Laaksonen .

Edellinen taitoluistelijoiden näytös pidettiin vuonna 2019. Puolelle harrastajista esiintyminen oli ensimmäinen.

– Vanhimmat lapsista ovat odottaneet esiintymistä reilusti yli kaksi vuotta, sanoo kalantilainen Ulriikka Vapola-Leinonen , jonka kolme lasta, nelivuotias, seitsenvuotias ja yhdeksänvuotias, luistelevat kaikki eri ryhmissä.

Jussi Vaajasaari