Timo Helin ja Maija Verha varhaiskevään voittajia

0
Timo Helin voitti suuren suunnistuskisan Askolassa lauantaina.

Kansallisten suunnistusten kilpailukausi on päässyt hyvään vauhtiin huhtikuussa. Vakka-Rastin Timo Helin ja Maija Verha ovat kuuluneet varhaiskevään vahvoihin voittajiin.

Erityisesti Timo Helinin suunnistus suuressa FinnSpring-kilpailussa Askolassa lauantaina oli vakuuttava. Hänellä sarjana uuden ikäryhmän H55A ja kärkipaikka kaikissa 13 rastileimauksessa.

Timo Helin voitti 25 osanottajan kilpailun yli kolmen minuutin erolla. Matkaa oli seitsemän kilometriä. Itä-Uudellamaalla oli metsässä lunta paikoin runsaasti, joten vaadittiin hyvää tossun liikuttelua.

Myös pääsiäisen pyhinä oli vielä hiukan lumisia maastoja. Paraisilla VaRan Maija Verha oli D75-sarjassa toisena, 21 sekuntia kärjestä. H75-sarjan Leo Koistinen sijoittui neljänneksi.

Viking-rasteilla Paimiossa Maija Verha voitti D75-sarjan lähes kolmen minuutin erolla. H55-sarjassa Timo Helin oli mukavan keväisessä kelissä kolmas.

Kahtena edellisenä kautena alun isompia kisoja on peruutettu koronan takia. Nyt useitakin siirtoja on tehty runsaan lumen takia. Näin muun muassa Raumalla Rasti-Lukon kevätkansallisten osalta.

– Kävin maastokävelyllä ja paikoinhan siellä oli lunta polveen asti. Kilpailun siirtäminen toukokuun jälkipuoliskolle oli ainoa mahdollisuus, kertoi Rauman kilpailun valvoja Jussi Elo Laitilan Jyskeestä.

Veijo Viitanen