Tyksissä pyritään palaamaan normaaliin toimintaan mahdollisimman pian

0
Arkistokuva

Hoitajia edustavat ammattiliitot Tehy ja Super ilmoittivat peruvansa keskiviikkona alkavaksi ilmoitetun hoitajalakon. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on nyt tavoitteena palata tavalliseen toimintaan niin pian kuin käytännön järjestelyt sen mahdollistavat.

– Ensimmäisinä päivinä on syytä varautua viivästymisiin ja palvelujen ruuhkiin. Ruuhkautuneita toimenpiteitä tehdään lääketieteelliseen kiireellisyysarvioon perustuen, Tyks tiedottaa.

Hoitojonojen purkaminen kestänee kuukausia.

Tyks kehottaa potilaita toimimaan seuraavien ohjeiden mukaisesti:

– Kiireettömissä asioissa olemaan tavalliseen tapaan ensisijaisesti yhteydessä omaan terveyskeskukseen. Tyks Akuutin kaikki toimipisteet ja ensihoito toimivat 20.4. alkaen tavalliseen tapaan. Kiireellisissä ja hätätapauksissa on soitettava suoraan yleiseen hätänumeroon eli 112.

– Tyksin hoitavasta yksiköstä ollaan yhteydessä niihin potilaisiin, joiden ajanvarauksia on peruttu huhtikuun lakon aikana. Yhteydenotossa saattaa valitettavasti kestää useita päiviä.

– Jos ajanvaraus sijoittuu keskiviikkoon 20.4. tai sen jälkeiseen ajankohtaan, eikä toimenpideaikaa erikseen ole peruttu, potilaat tulevat sairaalaan kutsussa ilmoitetun ajan mukaisesti. Potilaisiin ollaan edelleen tarvittaessa yhteydessä puhelimitse, kirjeitse tai tekstiviestillä mahdollisten muutosten vuoksi.

Potilaita pyydetään nyt odottamaan rauhallisesti viestiä. Soittaminen osastolle tai Tyksin vaihteeseen ei nopeuta asian hoitoa, vaan valitettavasti ruuhkauttaa puhelinliikennettä entisestään.