Ukilaisjudokoille mitalisadetta Vantaalla

0
Ukilaisjudokat ryhmäpotretissa kisatatamilla. Kuvasta puuttuu Veeti Salminen, joka otteli sunnuntain kilpailuissa.

Tikkurilan urheilutalolla kamppailtiin lauantaina 9.4. kilpailu-uraa aloitteleville suunnattu Startti Cup 2 ja sunnuntaina 10.4. kokeneimmille kisaajille suunnattu Etelä-Suomen avoimet aluemestaruuskilpailut.

Kilpailuihin osallistui yhteensä lähes 350 judokaa kymmenistä eri seuroista. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubista kilpailuihin osallistui 11 judokaa huoltojoukkoineen.

Lauantain kilpailuihin osallistui judokerhosta kultaa saaden Miki Hiltunen (kolme otteluvoittoa sarjassa PA9 -22,3kg) ja Mae Hiltunen (kaksi otteluvoittoa sarjassa TA11 -28,5kg). Hopealla sijoittui Väinö Kleemola (kaksi otteluvoittoa ja yksi tappio sarjassa PA9 -27,8kg).

Nuorten harjoitusryhmästä hopealle otteli Daniel Pavlov (kaksi otteluvoittoa ja yksi tappio sarjassa PA13 -36,8kg) ja pronssille Miro Hohtari (kaksi otteluvoittoa ja yksi tappio sarjassa PA -39,9kg).

Aikuisten harjoitusryhmästä kilpailuihin osallistui kolme ottelijaa. Tomi Kleemolalle tuli kaksi tappiota sarjassa MA -85kg. Linnea Lehto otteli kahdessa sarjassa, joista toisessa sijoittui pronssille (yksi otteluvoitto ja yksi tappio sarjassa NY +63kg). Lisäksi Linnea otteli miesten avoimessa sarjassa kolme ottelua, joista tällä kertaa tappiot.

Matti Kuusisto urakoi myös kahdessa sarjassa voittaen kaikki ottelunsa. MY -96,6kg -sarjassa Matti voitti kaksi ottelua ja miesten avoimessa sarjassa viisi ottelua. Matille kaksi kultamitalia kaulaan päivän päätteeksi

Sunnuntain kilpailuissa aluemestaruuksista oli kamppailemassa Veeti Salminen sarjassa P15 -55kg ja Milo Hiltunen sarjassa P13 -42kg. Veeti voitti kolme ottelua ja hävisi yhden ottelun, saaden sarjassa pronssia. Milo voitti yhden ottelun ja hävisi kaksi ottelua, sijoittuen sarjassa pronssille.

Marko Hiltunen urakoi aluemestaruuskilpailuissa myös kahdessa sarjassa voittaen kaikki viisi otteluansa. Miesten -81kg -sarjassa Marko voitti kolme ottelua ja veteraanimiesten -74kg -sarjassa molemmat ottelunsa.

– Todella hieno viikonloppu ukilaisjudokoilla. Kaikki ottelivat upeita otteluita ja osaaminen oli monipuolista niin pysty- kuin mattokamppailuissakin. Monelle seuran jäsenellemme kilpailut olivat myös ensimmäiset viralliset kilpailut, joten siihenkin peilaten menestys oli vallan mainiota. Jalometallia tuotiin kotikaupunkiin roppakaupalla, yhteenveti viikonlopun tunnelmia Uudessakaupungissa judoharjoituksia ohjaavaa tuore tupla-aluemestari Marko Hiltunen.