Ukrainalaislapsia jo lähes kaikissa kouluissa

0

Uudessakaupungissa on sodasta pakoon lähteneiden perheiden lapsia jo lähes kaikissa kouluissa. Opetustoimenjohtaja Arja Kitola kertoo, että valmistava opetus (Valmo) ukrainalaislapsille on aloitettu kaikissa muissa kouluissa paitsi Hakametsän koulussa. Hakametsän koulussa on muita Valmo-ryhmiä, eikä tilaa uudelle Valmo-ryhmälle enää ole.

Ensimmäiset ukrainalaislapset aloittivat koulun keskustassa, Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa, sekä Lokalahden koulussa 28.3.

– Lokalahden koulu on tehnyt loistavaa yhteistyötä sen maatilan kanssa, joka on tuonut Suomeen ukrainalaisia. Lokalahdella on hyvin yhteisöllinen toimintamalli, Kitola kehuu.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa opetus on hoidettu omien opettajien ja ohjaajien voimin, sillä lisäresurssia ei ole vielä saatu. Koululla on kuitenkin sellainen etu puolellaan, että yhtenä ohjaajana toimii ukrainalainen Viktoria Hulenko .

– On ollut hienoa, että rehtori on siirtänyt Viktorian tähän tehtävään ja hän voi nyt täysin sydämin auttaa omia maanmiehiään, Kitola sanoo.

Kalannissa ukrainalaislasten opetus on alkanut 4. huhtikuutta, Pyhämaassa on toistaiseksi vain yksi ukrainalaislapsi, joka on integroituna tavallisella luokalla. Saarniston koulussa aloitti uusi Valmo-luokka maanantaina 11.4.