Uudenkaupungin tytöille SM-hopeaa salibandyssä

0
SBS Wirmon SM-hopeaa voittanut T18-joukkue. Ukilaistytöt takarivissä Emmi Luukkala numero 66, Siiri Kotiranta 40 ja Liinu Aalto 67, eturivissä Emilia Häggström 19 ja Anni Suopajärvi maalivahti tummassa asussa. (Kuvaaja Jarmo Jokila)

Mynämäen salibandyseura SBS Wirmo nappasi pitkän kauden päätteeksi viime viikonloppuna SM-hopeaa tyttöjen T18-sarjassa. Joukkueessa pelasi vakituisesti kolme uusikaupunkilaista ja pudotuspeleihin nostettiin mukaan vielä kaksi T16-joukkueen ukilaistyttöä.

Varsinaisesti joukkuee vahvuuteen kuuluivat KaPa-kasvatit Jada-Liinu Aalto, Siiri Kotiranta sekä Emmi Luukkala. Kotiranta on voinut ikänsä puolesta pelata myös paljon T16-pelejä. Nuoremmista tytöistä joukkueen mukana ovat olleet Emilia Häggström ja Anni Suopajärvi.

Runkosarjassa pelasi yhdeksän joukkuetta kaksinkertaisen sarjan. Wirmo voitti peleistä suoraan tasan puolet eli kahdeksan, neljä se voitti jatkoajalla ja hävisi neljä. Joukkueen taistelutahdosta kertoo se, että se voitti kaikki jatkoajalle menneet pelinsä. Tulos tiesi sarjan kakkospaikkaa ylivoimaisen ykkäsen Classicin jälkeen.

Pudotuspeleissä Wirmo kukisti ensin Pelicansin suoraan kahdessa ottelussa, kotona Wirmo voitti 7-2 ja vieraissa 5-4.

Välierävaihe oli tiukempi. Vastustaja oli espoolainen Northern Stars. Wirmo voitti kotona 7-3, mutta hävisi Espoossa 5-8. Ratkaisevan pelin Wirmo selvitti kotihallissa numeroin 5-3.

Finaalivastutajaksi jyräsi runkosarjassa vain yhden tappion kärsinyt mahtiseura Tampereen Classic. Se voitti avauspelin kotonaan 5-1 ja oli parempi myös Mynämäellä lukemin 3-0.

– Kaiken kaikkiaan kuitenkin meidän tytöiltä huikea kausi ja ennen kaikkea mahtavat pudotuspelit. Finaalissa oli vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta ja koko kauden sarjaa hallinnut joukkue voitti, totesi joukkueen valmentaja Miro Portnoj seuran nettisivulla.

– Sen verran jäi vielä hampaankoloonkin, että taas ensi kaudella jaksetaan painaa hommia ollaksemme entistä parempia, hän jatkoi.

– KaPan kasvatit ovat olleet hyvin esillä koko sen ajan kun ovat meillä pelanneet. Oman joukkueensa lisäksi he ovat osallistuneet N1 Akatemian ja T21-joukkueen toimintaan. Kovia tyttöjä, kiittelee joukkueenjohtaja Jani Kiuru.

Ukilaistytöistä Kotiranta ja Aalto pelaavat hyökkääjinä, Luukkala ja Häggström puolustajina ja Suopajärvi maalivahtina.

Kotiranta ja Aalto pelasivat koko kauden säännöllisesti, Luukkalalle otteluja kertyi vähemmän. Omassa T16-sarjan joukkueessaan olivat Häggström ja Suopajärvi vakiokokoonpanossa ja he saivat kauden aikana hieman myös peliaikaa vanhemmissa tytöissä.

Wirmon T16-tytöt sijoittuivat SM-runkosarjassa kuudenneksi ja selvittivät huhtikuun alun karsinnoista tiensä tänä viikonloppuna pelattaviin finaaleihin, joten nuoremmillakin tytöillä on vielä mitalimahdollisuus.