Valmet Automotivelle satojen tuhansien autojen valmistussopimus – Sono Motorsin sähköautotuotanto alkaa Ugissa ensi vuonna

0
Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwaldin mukaan edistyksellinen aurinkoenergiaa hyödyntävä Sion nostaa Uudenkaupungin autotehtaalla täyssähköautojen tuotannon aivan uudelle tasolle.

Valmet Automotive on sopinut sitovasti sähköautojen valmistuksen keskeisistä ehdoista saksalaisen Sono Motors -yhtiön kanssa. Sopimus liittyy Sion-sähköautoon, joka hyödyntää aurinkoenergiaa koriin integroitujen aurinkopaneelien avulla.

Sopimuksen kesto on seitsemän vuotta, ja tuotanto käynnistyy Uudenkaupungissa vuoden 2023 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Sopimuksen perusteella Valmet Automotive valmistaa Sono Motorsille vuodesta 2023 alkaen kaikkiaan 257 000 ajoneuvoa seitsemän vuoden aikana. Tavoitteena on nostaa Sion-mallin tuotantomäärää Uudenkaupungin autotehtaalla vaiheittain aina 43 000 auton vuosituotantotasolle asti.

– Allekirjoitettu yhteistyö on tärkeä virstanpylväs, jonka myötä Sion tulee asiakaskuntamme käytettäväksi. Luotettava Valmet Automotive on meille täydellinen ratkaisu autojemme laadukkaaseen valmistamiseen. Me arvostamme Valmet Automotiven kokemusta sekä korkean arvoluokan autojen valmistajana että sähköautojen osaamisen edelläkävijänä, kertoo Sono Motorsin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Laurin Hahn.

Valmet Automotiven mukaan yhteistyö Sono Motorsin kanssa vastaa erinomaisesti Valmet Automotiven uusille valmistussopimuksille asettamia tavoitteita, sillä yrityksen strategia keskittyy sähköiseen liikenteeseen ja painottaa kestävää kehitystä. Uusi sopimus vahvistaa edelleen Valmet Automotiven sähköautoihin liittyvää valmistusosaamista ja tietotaitoa.

– Sono Motors sopii täydellisesti Valmet Automotiven strategiaan, kapasiteettiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin. Edistyksellinen aurinkoenergiaa hyödyntävä Sion nostaa Uudenkaupungin autotehtaalla täyssähköautojen tuotannon aivan uudelle tasolle. Olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseen ja mahdollisuuteen tukea Sono Motorsia, jotta he saavuttavat tavoitteensa sähköisen liikenteen alalla, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Fakta
Sono Motors
Sono Motors on perustettu vuonna 2016.
Yritys keskittyy vain aurinkoenergiaa hyödyntäviin ajoneuvoihin.
Yritys on suunnitellut Sion-mallin, joka maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu aurinkosähköauto.
Sionia on varattu ennakkomaksulla jo 16 800 kappaletta.
Sion on aurinkoenergiaa hyödyntävä täyssähköauto.
Sen koripintoihin on integroitu 456 akkua lataavaa aurinkopaneelia.
Täyteen ladatulla akulla ajomatka on 305 kilometriä.
Akun voi ladata myös verkkovirralla.
Aurinkopaneelit tuottavat noin 112 kilometrin matkaa vastaavan määrän virtaa viikossa