Vankalle Vakka-maljan kiertopalkinto

0
Suuri osa vuoden 2021 Vakka-Suomen parhaista yleisurheilijoista oli päässyt paikalle.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vakka-Suomen yleisurheiluseurojen vuosittainen palkitsemistilaisuus pidettiin koronarajoitusten vuoksi vasta tällä viikolla, mutta kuitenkin ennen uuden kauden alkua. Viime vuonna tilaisuus jäi koronan vuoksi kokonaan pitämättä.

Tilaisuudessa julkistettiin seurojen välisen Vakka-malja-kisan tulokset. Voiton vei Kalannin Vankka, joka 9–15-vuotiaiden aluekisoista keräsi 1048 pistettä. Kakkoseksi tuli Laitilan Jyske ja kolmanneksi Uudenkaupungin Kenttäkarhut.

Vankan voitto tiesi sitä, että kymmenen vuotta kiertänyt palkinto jää pysyvästi sen palkintokaappiin ja tänä vuonna kisataan ensimmäistä kertaa uudesta kiertopalkinnosta.

Kisaan laskentaan mukaan menestys Vakka-Suomen alueen neljässä mestaruuskisassa eli maastojuoksuissa, rataviesteissä, henkilökohtaisissa mestaruuskisoissa ja otteluissa.

Tilaisuudessa palkittiin myös viime vuoden parhaat yleisurheilijat yli 20 sarjassa. Näistä palkinnoista Jyske vei kahdeksan, Vankka ja Kenttäkarhut viisi, yhden sarjavoiton seuroja olivat Vehmaan Kiisto, Nousiaisten Susi ja Mynämäen Isku.

Vuoden Nuorisovetäjä -titteli meni Jyskeen Ilmari Vuorelalle ja Vuoden valmentaja -titteli Jyskeen Anne Lehdolle .

Nuoremmat palkinnonsaajat olivat hyvin edustettuna Kalannin Säästöpankin tiloissa pidetyssä tapahtumassa, mutta vanhemmat eivät keskellä viikkoa opiskelu- ja työkiireiden vuoksi paikalle ehtineet.

Tuleva yleisurheilukausi alkaa jo reilun kuukauden kuluttua toukokuun alussa maastojuoksukisoilla Kalannissa.

Jussi Arola

Vakka-Suomen parhaat yleisurheilijat

vuonna 2021 sarjoittain:


T9 Aino Tättilä Vankka, P9 Toivo Laurila Kiisto, T10 Veera Uussaari Vankka, P10 Mikael Aulin Jyske, T11 Neela Ihanmäki Jyske, P11 Noel Raiskinmäki Jyske, T12 Sara Honkakangas Jyske, P12 Frans Heinonen Kenttäkarhut, T13 Emma Helminen Kenttäkarhut, P13 Joonas Heinonen Kenttäkarhut, T14 Anni Saarinen Vankka, P14 Elias Hyytiä Jyske, T15 Emilia Ellä Vankka, P15 Valtteri Valtonen Jyske, T17 Verna Vuorela Jyske, P17 Otto Hiivola Vankka, T19 Iida Verainen Susi, M19 Miika Lahtonen Isku, N22 Elina Kinnunen Kenttäkarhut, N Venla Laiho Jyske, M Valtteri Välimäki Kenttäkarhut.

Nuorisovetäjä Ilmari Vuorela, valmentaja Anne Lehto.

Vakkamaljan pisteet vuonna 2021: 1) Vankka 1048, 2) Jyske 702, 3) Kenttäkarhut 424, 4) Kataja 385, 5) Isku 277,5, 6) Susi 88.