Vihdoinkin tapahtumien kesä

0

Koronatartuntoja on edelleen, mutta pandemian pahin vaihe on nyt selätetty. Tyksissä oli perjantaina 23 koronapotilasta, teho-osastolla ei yhtään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos purki maskisuosituksen muutamaa rajoitusta lukuun ottamatta jo alkuviikolla ja Varsinais-Suomen koronanyrkki perjantaina. Uudessakaupungissa koronatartuntoja on yhä harmillisen paljon, mutta täälläkin luulisi tilanteen olevan kääntymässä parempaan päin.

Epidemian hellittäminen näkyi heti tapahtumakentällä. Uudessakaupungissa on jo kevään mittaan järjestetty useita tapahtumia. Yleisö vain on lähtenyt liikkeelle hitaasti. Konserteissa on ollut harmillisen vähän väkeä. Jokin konsertti on katsojakadon vuoksi jopa peruttu. Nyt kun maskisuosituksestakin luovutaan, toivottavasti yleisö lähtee rohkeammin liikkeelle.

Uudessakaupungissa aiotaan järjestää ensi kesänä kaikki perinteiset kesätapahtumat. Minifarmi & Kukkamessut pidetään toukokuun lopulla. Pakkahuoneella ja Santtiorannan leirintäalueella on erilaisia tapahtumia läpi kesän. Festarikesä korkataan Merefesteillä 11.6. Uudenkaupungin Yrittäjät päättivät Merefestin järjestämisestä tällä viikolla.

Juhannuksesta alkavat kesäteattereiden esitykset. Heinäkuun kruunaavat Karjurock ja Crusell-viikko. Elokuussa Lokalahdelle vetää Natural High Healing Festival.

Myös naapurikunnissa tapahtumakattaus on houkutteleva: Laitilassa juhlitaan Munamarkkinoiden viiskymppisiä kesäkuussa ja Jazzkukko soi jälleen heinäkuussa. Taivassalossa järjestetään Silakrysäys kesäkuussa ja Kustavissa Volter Kilpi -viikko heinäkuussa.

Tällaista, normaalia kesää olemme odottaneet. Nyt peukut pystyyn, ettei mikään enää peruuta tapahtumiemme kesää.

Teija Uitto