Alisellekadulle uusi kaupunkikirpputori

0
Mirella Metsämäki-Nikulan tavoitteena on tehdä Korttelikirppiksestä sopiva kaupunkikirppis uusikaupunkilaisille ja turisteille.

Mirella Metsämäki-Nikula on vuosien saatossa kierrellyt kirpputoreja ympäri Suomea. Viime kesänä Uuteenkaupunkiin muuttanut yrittäjä havahtui siihen, että kaupungissa oli todella vähän kirpputoreja. Saman havainnon olivat tehneet myös muut Metsämäki-Nikulan kanssa puhelleet ihmiset.

Eipä aikaakaan, kun hän ryhtyi tuumasta toimeen ja Korttelikirppis-nimeä kantava kirpputori avattiin viime viikolla Alisenkadun ja Myllykadun kulmassa sijaitsevassa vanhassa liikekiinteistössä. Vilskettä on riittänyt ensimmäisten päivien aikana.

– Ihmiset ovat hyvin löytäneet paikan, vaikka alkumarkkinointiin emme ehtineet paneutua, koska tilan järjestäminen on vienyt aikaa. Ennakkovarauksia oli hyvin jo ennen avajaisia, ja nyt varauksia on tullut lähes joka päivä lisää, Metsämäki-Nikula iloitsee.

Kirpputorilla on noin 70 myyntipaikkaa. Ensimmäisten päivien jälkeen on ollut havaittavissa, että myyjät haluavat isoja hyllyjä ja paljon tankotilaa. Metsämäki-Nikula onkin ahkeroinut yötä myöten kirpputorilla tehdäkseen tilasta myyjille sopivan sekä asiakasystävällisen.

– Tila on suhteellisen kompakti, joka mahdollistaa usean myyntipaikan rakentamisen huoneistoon. Tavoitteena on tehdä tästä sopiva kaupunkikirppis, jonne on helppo tulla, hän kuvailee.

Lähtökohtaisesti Korttelikirppis ottaa vastaan kaikenlaisia tavaroita, mutta esimerkiksi elintarvikkeita, piraattituotteita ja laittomia tavaroita ei saa tuoda myyntiin. Huonekaluja ei myöskään ole mahdollista tuoda myyntiin rajallisen tilan vuoksi.

– Saattaa olla mahdollista nostaa myöhemmin esille joitain helmiä, jotka tulisivat prosenttimyyntiin, Metsämäki-Nikula pohtii.

Tällä hetkellä myynnissä on paljon vaatteita. Metsämäki-Nikulan mukaan miesten ja nuorten puvut ovat menneet hyvin kaupaksi. Lisäksi suomalainen lasitavara on kysyttyä.

– Meillä on myös uusia lasten vaatteita myynnissä. Vaatteet ovat tehty suomalaisella käsityöllä sekä kankailla. Ne ovat hyvin suosittuja vauvalahjoja, hän lisää.

Korttelikirppis haluaa erottua muista kirpputoreista kiireisen ihmisen ”all inclusive” -palvelulla. Sellaista ei lähiseudun muilla kirpputoreilla ole tarjolla, joten palvelu on ollut toivottu.

– Ihmiset tuovat tavarat meille, ja minä jatkan tuotteiden hinnoittelulla ja asettelen ne paikoilleen. Huolehdin myyntipaikasta koko myyntijakson ajan ja sitten asiakas lopulta tulee tilittämään tuotot jakson jälkeen.

Metsämäki-Nikula on yrittäjänä ollut koko hänen aikuisikänsä. Alkuperäiseltä ammatiltaan hän parturi-kampaaja ja hänellä on edelleen kampaamo Turussa, jota pyörittää vuokratuolilainen. Äitiyslomaltaan työelämään palannut Metsämäki-Nikula vaihtoi toistaiseksi parturi-kampaajan työt kirpputorimyyjäksi.

– Meillä on viisi lasta ja mieheni on työn takia paljon reissussa, joten Turussa töissä käyminen Uudestakaupungista käsin ei oikein toimi tähän kaavaan. Nyt kirpputoriyrittäjänä olo tuntuu todella hyvältä, Metsämäki-Nikula päättää.