Aurinkolinna on kaupungin uusin päiväkoti

0
Päiväkoti Aurinkolinna sijaitsee rakennuksen pohjakerroksesta. Suurista ikkunoista tulee valoa isoon ruokailu- ja askartelutilaan. Rakennuksen edestä alkaa golfkenttäalue.

Kaupungin uusin päiväkoti Aurinkolinna on avannut ovensa.

– Päiväkotiryhmä on tosin toiminut jonkin aikaan, mutta väliaikaisissa tiloissa, Saarniston päiväkoti Satulinnan yhteydessä. Nyt Aurinkolinnan omat tilat ovat viimein valmiit ja lapset sekä työntekijät aloittivat uuden arjen opettelun uusissa tiloissa tiistaina, selvitti päiväkodin johtaja Tuula Stoor.

Päiväkoti Aurinkolinna sijaitsee kaupungintalo Mörnen ja uuden terveyskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kyseisessä rakennuksessa sijaitsi aiemmin muun muassa sairaalan juhlasali.

– Vaikka tässä ympärillä on vilskettä, on päiväkodin sijainti suojaisa ja rauhallinen. Päiväkotiin kuuluu myös aidattu sisäpiha, kuvaili päiväkoti Aurinkolinnan varhaiskasvatuksen opettaja Jonna Sura.

Pihamaan rakennustyöt ovat vielä hieman kesken, mutta lisää leikkivälineitä on tulossa jo ensi viikolla.

– Ympäristö antaa paljon mahdollisuuksia retkeillä lasten kanssa lähiluonnossa. Myös Kasarminlahden uusi luontopolku ja Leijonapuiston leikkikenttä ovat kävelymatkan päässä, lisäsi Sura.

Alunperin tiloja remontoitiin jo muuhun käyttöön, ennen kuin päätös päiväkodin perustamisesta tehtiin.

– Hienosto arkkitehdit ja kaupungin tekninen toimi ovat kuitenkin saaneet toteutettua meidän toiveemme, kiitteli puolestaan Uudenkaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Annina Kiiveri.

Päiväkodissa on kaksi erillistä, avaraa leikkihuonetta, nukkumahuone, keittiö, lapsille sopivat wc-tilat ja avara sekä valoisa yhteistila ruokailua, askartelua ja sisäliikuntaa varten.

Uuteen päiväkotiin tulee kaksi lapsiryhmää, Nöpönenät ja Punaposket. Molemmissa ryhmissä on 12 paikkaa. Kaikki hoitoon tulevat lapset ovat alle 3 -vuotiaita.

Tällä hetkellä Aurinkolinnassa päivähoidossa olevista lapsista noin puolet tulee perheistä, joissa kotikielenä on joku muu kieli kuin suomi.

– Harjoittelemme perussanastoa yhdessä pitkin hoitopäivää. Toisaalta meillä hoidossa olevat lapset ovat kaikki niin nuoria, että osa heistä ei vielä osaa puhua lainkaan, joten esineiden ja asioiden nimeäminen ja toistaminen ovat muutenkin meille arkipäivää, kuvaili Sura.

– Lisäksi suomi toisena kielenä -opetukseen erikoistunut varhaiskasvatuksen opettaja vierailee Aurinkolinnassa pari kertaa viikossa, lisäsi Jonna Sura.