Pendelöintiä kesällä

0

Nuorten kesätyöt alkavat valtaosin tällä tai ensi viikolla, eli heti opintojen jäädessä tauolle. Osa kesätyöntekijöistä on tulossa Uuteenkaupunkiin korkeakoulukaupungeista, kun kesätyö vaatii esimerkiksi insinööri- tai kaupallisen alan opintoja. Lisäksi osa yrityksistä on hakenut kesätyöntekijöitä kauempaa yksinkertaisesti siksi, ettei hakijoita kerry omasta kaupungista riittävästi.

Uudenkaupungin kauppakamariosasto käynnisti jo helmikuussa kampanjan, jonka tarkoitus oli tukea yritysten rekrytointia. Nuoria opiskelijoita on houkuteltu kesäksi Uuteenkaupunkiin töihin siten, että kauppakamariosasto tarjoaa opiskelijoille 300 euron tukea asumiskustannuksiin täällä kesä-elokuussa. Kampanja suunnattiin DI-, insinööri-, ekonomi- ja tradenomiopiskelijoille.

Kauppakamariosaston kampanjan taustalla oli ajatus, etteivät nuoret pysty maksamaan kahden asunnon vuokraa kesällä, siksi heille tarjottiin rahallista etua. Myös pendelöinti on hankalaa, kun kesällä bussiliikenne harvenee. Jos opiskelija tutustui bussivuoroihin toukokuussa, näytti siltä, että Turusta pääsee Uuteenkaupunkiin bussilla vain kolme kertaa vuorokaudessa. Nämä bussivuorot ajoittuivat autotehtaan vuorojen mukaan, joten esimerkiksi insinööriopiskelijan työaikoihin ne eivät sovi. Matkahuollon verkkosivuille tuli lisää kesän bussivuoroja vasta tiistaina 31.5.

Uudessakaupungissa on hyviä työpaikkoja, mutta nämä matkat tänne eivät tulemista helpota. Toivottavasti lähitulevaisuudessa Uuteenkaupunkiin pääsee myös lähijunalla.

Teija Uitto

Huom. Kirjoitusta muutettu 31.5., kun Matkahuolto julkaisi verkkosivuillaan lisää kesän bussivuoroja.