Frisbeegolfpäiviä, retkiä ja värikuulasotaa – Nuorisopalvelut järjestää runsaasti tapahtumia nuorille kesäkuussa

0
Nuoriso-ohjaajat Pia Rauha ja Marjo Koskinen kertovat, että nuorten toiveena oli frisbeegolfpäivän järjestäminen. Kesäkuussa päiviä on kaksi: 7.6. Sorvakossa ja 8.6. Kalannissa.

Nuorten ei tarvitse valitella tylsyyttä kesällä, sillä tekemistä ja ohjelmaa riittää. Uudenkaupungin nuorisopalvelut järjestää paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille kesäkuussa, kun useimpien vanhemmat ovat vielä töissä.

Kesän ohjelma on suunniteltu niin, että tapahtumia on eri puolilla kaupunkia ja eri-ikäisille.

– Olemme koonneet ohjelman nuorten toiveiden perusteella. Nuoret toivoivat erityisesti värikuulasotaa, frisbeegolfpäiviä ja retkeä, nuoriso-ohjaajat Pia Rauha ja Marjo Koskinen kertovat.

Niitä ohjelmasta myös löytyy. Frisbeegolfpäiviä järjestetään 7.6. Sorvakon radalla kello 10–14 ja 8.6. Kalannin radalla kello 10–14. Toiminta on suunnattu 5.–9.-luokkalaisille ja päivä soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneemmille frisbeegolfaajille. Ohjauksesta vastaa Powergrip. Päivän ohjelmassa on heittotekniikoiden opastusta sekä frisbeegolfradan kierto ohjaajien kanssa.

– Osaan tapahtumista pitää ilmoittautua etukäteen ja joistakin peritään myös pieni maksu, kuten tästä frisbeegolfpäivästä. Siihen sisältyy sitten pitsa ja juoma, nuoriso-ohjaajat sanovat.

Värikuulasotaa eli paintballia pääsevät testaamaan 12–17-vuotiaat Kalannissa keskiviikkona 29.6. Myös tähän tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Retki suuntautuu tänä kesänä Särkänniemeen ja myös se on tarkoitettu 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Toinen retki tehdään Kasarminlahden laavulle. Kesäkuussa nuoriso-ohjaajat vievät nuoria myös piknikeille Kalantiin ja Myllymäelle. Uudenkaupungin Sateenkaarevien nuorten ryhmälle on oma piknik Kalannissa.

Pia Rauha ja Marjo Koskinen kertoo, että monet nuorten tapahtumista toteutetaan yhteistyössä kaupungin muiden palveluiden kanssa, esimerkiksi frisbeegolfpäivän toteutuksessa on mukana liikuntapuoli ja kirjastoauton kesärallia on järjestämässä kirjastopalvelut. Kirjastoauton kesärallissa on monenlaista mukavaa puuhaa, kuten jättisaippuakuplien tekemistä, sirkustelua, slamballin ja pickleballin pelaamista sekä ankkabingo.

Kesän kohokohta voi olla yllättäen lajikokeilupäivä, sillä päivän aikana voi löytyä uusi harrastus. Tiistaina 14.6. nuoret pääsevät kokeilemaan pickleballia Pietolan pallokentällä ja keskiviikkona 15.6. Kalannissa. Torstaina 16.6. kokeiluvuorossa ovat beach futis ja rantapelit Hiun hiekkakentällä. Lisäksi padelia pääsee testaamaan, sen ajankohta tarkentuu myöhemmin.

– Kaikkiin tapahtumiin mahtuu vielä, mutta kannattaa ilmoittautua jo nyt, Pia ja Marjo korostavat.

Nuorisopalveluiden kesäohjelmasta on lähetetty Wilma-viestit oppilaille ja huoltajille. Tällä viikolla tietoa kesätapahtumista jaetaan myös ukrainan kielellä kouluissa. Ajantasaista tietoa kesäohjelmasta löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta uusikaupunki.fi/nuoriso.

Nuoriso-ohjaajat muistuttavat, että myös nuokkarit ovat avoinna kesäkuussa. Aukioloajat vaihtelevat, joten niidenkin tiedot kannattaa tarkistaa verkosta tai nuorisopalvelujen some-tileiltä.

Teija Uitto

Koulujen päättäjäislauantaina 4.6. nuorisopalvelut järjestää yhdessä Mocktail-seuran kanssa tapahtuman, jossa on hauskaa ilman päihteitä.

– Mocktail-seura tekee nuorten kanssa alkoholittomia juomia. Tapahtuma on tarkoitettu 7.-luokalta ylöspäin, nuoriso-ohjaajat Pia Rauha ja Marjo Koskinen kertovat.

Uudessakaupungissa on aiemminkin järjestetty vastaava tapahtuma ja nuoret kiittelivät tapahtumasta.

– On paljon nuoria, jotka haluavat juhlistaa koulun loppumista ilman päihteitä. Tämä tilaisuus on tarkoitettu heille.

Alkoholiton baari on avoinna nuorisotila Vantissa kello 16–22. Tilaan mahtuu kaikkiaan noin sata juhlijaa. Tapahtumassa on paikalla nuorisopalveluiden aikuisia ohjaajia, joten Vantissa voi juhlia turvallisesti. Pia ja Marjo lupaavat, että jos on hyvä sää, juhlat voivat levittäytyä myös Vantin sisäpihalle.