Kaupunki täyttyy kirppispaikoista helatorstaina – Kätköistä kiertoon -tapahtumassa mukana yli 30 pihaa

0
Kirppispaikat tunnistaa viirinauhasta ja tapahtuman nimikkojulisteesta. Katja Laine on ommellut tapahtuman viirinauhat.

Helatorstaina Uudessakaupungissa liehuvat värikkäät viirit ja ihmiset kiertelevät pihoilla. Uudenkaupungin Vanhat Talot ry pyöräytti viime syksynä käyntiin uuden kirppistapahtuman, Kätköistä kiertoon. Nyt tapahtuma järjestetään toisen kerran.

– Viime syksynä tapahtumaan osallistui parikymmentä paikkaa ja kävijöitä pihoilla oli paljon. Sen innostamana päätimme järjestää tapahtuman jälleen tänä keväänä, yhdistyksen puheenjohtaja Katja Laine kertoo.

Hän sanoo, että jo nyt Turusta on tullut kyselyitä tapahtumasta, joten sieltäkin on tulossa ostajia.

Tapahtuma sopii hyvin yhdistyksen vanhojen talojen ja puutarhojen henkeen. Kirppistely ja tavaroitten kierrättäminen on ekologista ja vanhoihin puutaloihin sopivat vanhat tavarat. Tällä kertaa tapahtuma ei keskity vain vanhojen talojen pihoille, vaan leviää myös torille ja keskustan ulkopuolelle. Kirppispaikkoja on yli 30. Mukana on myös Ugin uusi Outlet torin laidalla, myös torilla on myyntipöytiä, Pyhämaassakin on myyntiä sekä Hakametsän kerhohuoneella.

– Myynnissä on vaikka mitä: vaatteita, leluja, käyttötavaraa, taimia, leivonnaisia ja on meillä yksi pop up -pitseriakin, Katja luettelee.

Lisäksi Jäätelötehtaan tytöt kiertelee myyntikärryineen tapahtumassa.

Kätköistä kiertoon -paikat löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta sekä tapahtuman sivulta Facebookista.

Myyjäksi tapahtumaan ehtii vielä, kun vain ilmoittautuu mukaan sähköpostilla info@uginvanhattalot.fi. Matalin kynnys on lähteä myymään kirppistavaraa Uudenkaupungin torille. Torille on tuotava oma myyntipöytä. Kaikilta kirpputorimyyntiin osallistuvilta peritään pieni osallistumismaksu.

Kätköistä kiertoon -kirppistapahtuma järjestetään helatorstaina 26.5. kello 11–16.