Jazzkukolla konsertti Taivassalossa

0
Pollin Pihalla esiintyy muun muassa huipputenorisaksofonisti Manuel Dunkel.

Laitilalaiset juuret omaava Jazzkukko on ottanut uuden askeleen aloittamalla Musiikin Edistämissäätiön tukeman liveklubi-toiminnan Vakka-Suomessa. Liveklubien ansiosta yhdistys pääsee vihdoin entistä laajemmin toteuttamaan juuri sitä ideaa, mistä Jazzkukko sai alkunsa, rytmimusiikin tunnetuksi tekemistä.

Kevään konserttisarjan kolmas konsertti pidetään Pollin Pihalla Taivassalossa äitienpäivän aattona 7.5. Konsertisa esiintyvät huipputenorisaksofonisti Manuel Dunkel ja kansainvälistä mainetta niittänyt jazzpianisti Alexi Tuomarila . Yhtyeen rytmisektion muodostavat rumpali Aleksi Heinola ja kontrabasisti Filemon Von Numers.

Jazzkukko yhdistys järjestää Vakka-Suomen ensimmäistä ja ainoaa jazz-festivaalia. Tulevana kesänä kahdeksatta kertaa toteutettavan festivaalin pääkonsertissa Laitilan kirkkopuistossa 23.7. esiintyvät muun muassa Sami Saari, Aili Ikonen, Ina Forsman ja vuoden 2021 jazzkitarakilpailun voittanut Johannes Granroth Peela-yhtyeensä kanssa.