Juonipaljastuksia

0

Ensi perjantaina Suomi pysähtyy, kun kansa parkkeeraa itsensä sipsi- ja virvokepinojen taakse tv:n ääreen ja kaikki mediat täyttyvät jutuilla jääkiekon MM-kisoista. Kevät onkin usein vaikeaa allergikoille ja niille henkilöille, jotka eivät seuraa lätkää.

Erityisen vaikeaa se on niille julkimoille, jotka eivät pyöri jääkiekon ympärillä ja heitäkin on aikamoinen joukko. Miten he kykenevät elämään tulevat reilut kaksi viikkoa? Onko edessä iso joukko hermoromahduksia, kriisejä ja katastrofeja, ”sen oikean” kanssa alkuunsa katkenneita suhteita, tyhjentyneitä tilejä tai peräti hampaiden kiristelyä?

Ei hätää, suurimmissa mediataloissa on tehty tarkat suunnitelmat, miten ei-kiekkojulkkiksetkin pysyvät lähiajat otsikoissa, eivät ihan niissä suurimmissa, mutta palstoilla kumminkin. Jos joku luulee, että uutisointi julkkisten tekemisestä on normaalia uutistoimintaa, niin se ei ole totta. Jokainen peliliike on suunniteltu etukäteen yhtä tarkkaan kuin Jalosen pelikirjassa ja jokaista käännettä varten on kuvaaja tilattu paikalle.

Seuraavassa lyhyt ennakkokatsaus siihen, mitä Suomessa tapahtuu MM-kisojen aikana. Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia, mutta ketä se haittaa?

Temppari-Sanna ja salkkari-Kimmo ovat seurustelleet kaksi kuukautta ennen kuin Sannan ex, ttk-Mikko kertoo juuri ennen alkusarjan Suomi–USA-peliä seurustelevansa vanhan tyttöystävänsä, Maajussille morsian -sarjasta tutun Eveliinan kanssa, jolloin Sanna unohtaa saman tien Kimmon ja kertoo some-päivityksessään muuttavansa Burmaan, seuraavansa loppukisat siellä ja alkavansa siinä ohessa opiskella kuuraketin ohjaajaksi, aivan kuten Masked singeristä tuttu megajulkkis Johannes, joka näkyy kerran vahingossa puoli yhdeksän uutisten vappuruuhkaa esittävässä pätkässä siskonsa Juulin kanssa, joka vilustuu Naked attraction -kuvauksissa, vain vähän sen jälkeen kun lähti tohtori Paiseen Ennen poksautusta kuvauksista.

Juulin vilustumisessa ei ole kyse koronasta, sen sijaan hänen paisekuvansa kerää instagramissa yli 11 000 tykkäystä ja hän saa sivuroolin Kuppilat kuntoon -sarjan alkavalle kaudella. Mutta mitä tekee Kimmo selviää vasta kisojen jälkeen.

Samaan aikaan toisaalla Selviytyjät-sarjan kuvauksissa special system area director, (ent. merkonomi) Marita unohtuu kuvausryhmältä Hylättyjen saarelle kolmeksi viikoksi. Mutta kuinka sattuukaan, hän tapaa saarella special customer area director Joakimin, (myös ent. merkonomi), joka on unohtunut sinne edellisen tuotantokauden kuvauksista.

Erilaisista titteleistä huolimatta yhteiset kokemukset yhdistävät ja he alkavat seurustella, kunnes kuvausryhmä muistaa Maritan ja hakee hänet takaisin. Traumaattisen kokemuksensa jälkeen Marita käy kauneusleikkauksessa, mutta valitettavan erehdyksen vuoksi lievästi lukihäiriöinen lääkäri Seppo, joka putosi vof:sta jo ennen karsintakierrosta, pumppaa häneen selluliittia silikonin sijaan.

Marita pääsee silti Sinkut paljaana -sarjaan, mutta Seppoa erehdys harmittaa ja hän lähteekin illaksi baariin, jossa tapaa Pääministerin haastattelutunti -sarjasta tutun Sannan, mutta siitä ei omaa juttua tehdä, koska koronarajoitukset on purettu.

Jussi Arola

vapaa toimittaja