Kaupungin rakentamiskulttuurin selvittämiseen ei palkata konsulttia

0
Uudenkaupungin sote-palvelut kuuluisivat samaan sotekeskus-alueeseen kuin esimerkiksi Masku.

Maanantain kaupunginvaltuustossa käsiteltiin Mikko Saaren (ps.) helmikuussa tekemää valtuustoaloitetta, jossa hän ehdotti, että kaupungin rakentamiskulttuurin laatua ja sen parantamista selvitettäisiin. Esiin hän nosti erityisesti vanhaan terveyskeskukseen ja A-sairaalaan liittyvät kysymykset.

Saari toivoi, että kaupunki tilaisi selvittämiseen liittymän konsulttityön ulkopuoliselta toimijalta. Konsulttityössä pitäisi Saaren mukaan ottaa kantaa suunnittelun onnistumiseen, suunnittelun virkamiesohjaukseen ja siihen, miten suunnittelussa on huomioitu kuntoraportit, miten suunnittelua ja sen tasoa olisi mahdollista parantaa.

Saaren aloitetta käsiteltiin jo aiemmin kaupunginhallituksessa ja silloin kaupunkisuunnittelun sekä teknisten ja ympäristöpalveluiden vastaukseen oli listattu kohta kohdalta, kuinka hankkeita oli käsitelty kaupunginhallitus- ja -valtuustotasolla. Kaupunginhallitus ei nähnyt tarvetta konsulttiselvityksen tilaamiselle.

Kaupunginvaltuusto päätyi maanantaina äänestyksen jälkeen samalle kannalle kuin kaupunginhallitus. Saari esitti vielä valtuuston kokouksessa, että asia palautettaisiin tekniseen lautakuntaan. Jari Valkonen (ps.) kannatti ehdotusta.

Äänin 29–14 kaupunginhallitus päätti merkitä Saaren aloitteeseen annetut selvitykset tiedoksi ja totesi aloitteen tulleen käsitellyksi.