Kaupungin vuokrataloyhtiöiden uudelleenorganisoinnille lupa

0

Suurin osa kaupungin omistamista vuokrataloista on rakennettu 1960- ja 1970-luvuilla. Niihin on viimeisen 15 vuoden aikana tehty mittavia peruskorjauksia, mutta korjaustarve on yhä iso. Kaupunki haluaa keskittää vuokra-asuntojen omistusta isompiin yhtiöihin, koska siitä on etua esimerkiksi urakoiden kilpailuttamisessa.

Vuokrataloyhtiöiden uudelleenorganisointia eli osan myyntiä ja osan uudelleenyhtiöittämistä on käsitelty tänä keväänä kaupunginhallituksen kokouksissa.

Kaupunginhallitus on päättänyt aiemmin, että vuokrataloyhtiöiden fuusio valmistellaan siten, että Uudenkaupungin Vuokratalot Oy, Kiinteistö Oy Sorvakko, Kiinteistö Oy Käätyjärvi ja Kiinteistö Oy Kulhankari fuusioidaan yhdeksi yhtiöksi, joka aloittaa toimintansa tammikuussa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunki myy Asunto Oy Paleninrivin osakkeet julkisella myynnillä. Samalla se päätti, että kaupunki myy Kiinteistö Oy Pietolankatu 13:n osakkeet yhdessä Valmet Automotive Oy:n kanssa julkisella myynnillä.

Valtuusto päätti myös, että tämän vuoden talousarvion investointiosaan lisätään myös 80 000 euron lisämääräraha Asunto Oy Kulhankarin osakekannan ostoa varten. Kaupunki hankkii osakkeet Yara Suomi Oy:ltä.