Kirppistapahtumassa tehtiin löytöjä ja tavattiin vanhoja tuttuja

0
Paula Saarni ja Arja Forsell olivat kantaneet omista kätköistään kiertoon erilaista käyttötavaraa. Omaa popparipistettä hoiti mallikkaasti Arjan lapsenlapsi Sandra Forsell.

Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n kirpputoritapahtuma Kätköistä kiertoon piristi Uudenkaupungin katukuvaa helatorstaina. Kaunis aurinkoinen sää oli saanut liikkeelle eri-ikäistäkin väkeä ja kirpputorilöytöjen perässä kuljettiin isommissakin seurueissa.

Naapurukset Arja Forsell ja Paula Saarni olivat perustaneet kirppispisteen Pohjoistullikadulla sijaitsevan rivitaloyhtiön pihamaalle. Apuna touhusi Arja Forsellin lapsenlapsi Sandra Forsell, jolla oli myös oma myyntipiste.

– Myyn poppareita, mutta en koirille. Rahat laitan ehkä säästöön tai annan äidille, pohti Sandra Forsell.

Arja Forsell puolestaan siunaili miten paljon sitä vuosien varrella kertyykin varastoon turhaa tavaraa.

– Myimme vielä mökkimme viime vuonna niin sieltäkin tuli tänne kaupunkiin vaikka mitä tavaraa. Ja taitaa varastoista löytyä vielä Pakkahuoneen aikaisiakin juttuja, Forsell pohti.

Arja Forsellin monet muistavatkin Pakkahuoneen kahvion ja vierasvenesataman pitkäaikaisena emäntänä ja niiden kuluisin munkkien tekijänä. Hän siirtyi eläkkeelle vuonna 2010.

– Alkuvuosina oli kyllä ikävä satamaa ja erityisesti asiakkaita. Tämä kirppistapahtuma on mainio tilaisuus myös tavata ihmisiä ja tuo mukavasti vaihtelua arkeen, sanoi Forsell.

Vallilan kupeessa omalla pihallaan kirpputoria pitänyt Päivi Heikkilä kertoi laittaneensa myyntiin kaappeihin vuosien mittaan kertyneitä tavaroita, pääasiassa vaatteita.

– Itse olen huono varaamaan myyntipaikkaa kirpputorilta ja senkin takia kaappeihin on jäänyt paljon vaatteita, joita en itse enää käytä. Toivottavasti tänään pääsen eroon edes osasta, totesi Heikkilä.

Päivän mittaan tavarat löysivät uusiin koteihin ja tapahtuma sai kaupunkilaisilta paljon kehuja.