Korihaiden junioreille mestaruuksia

0
Korihaiden ja Rauma Basketin yhteisjoukkue voitti sunnuntaina Lahdessa 19-vuotiaiden 1. divisioonan mestaruuden. Kuva: Petteri Halonen

Viikonloppuna koripallokausi saatettiin päätökseen muun muassa valtakunnallisessa 19-vuotiaiden 1. divisioonassa sekä 15-vuotiaiden SM-sarjassa, eli Robert Petersen Cupissa.

Kummassakin sarjassa Korihaiden juniorit pääsivät mestaruuksien makuun, kun Korihaiden ja Rauma Basketin yhteisjoukkue voitti 19-vuotiaiden 1. divisioonan mestaruuden Lahdessa järjestetyssä neljän joukkueen lopputurnauksessa.

Korihait-kasvatti Ami Hyvönen puolestaan voitti 15-vuotiaiden SM-kultaa kaarinalaisen Ura Basketin riveissä. Finaaliturnaus pelattiin Kaarinan uudessa Valkeavuoren liikuntahallissa.

Lahdessa Korihait-Rauma Basket selvitti tiensä finaaliin voittamalla Espoo Basket Teamin lukemin 70–63. Finaalissa vastaan asettui Kotkan KTP, joka oli omassa välierässään voittanut isäntäjoukkue ja runkosarjan voittaja Lahti Basketballin.

Finaali eteni tasatahtiin KTP:n ollessa hienoisesti edellä. Ottelun viimeisellä minuutilla Tommi Lehtonen nosti kolmosellaan Korihait-RaBan kahden pisteen johtoon. Tämän jälkeen molemmat joukkueet sortuivat menetyksiin, mutta ratkaisevan menetyksen teki kotkalaiset, kun Lehtosen riistosta Viljami Arvonen pääsi nostamaan helpon korin. Arvonen ratkaisi vapaaheitolla mestaruuden lukemin 88–83.

Lehtonen oli haiparven paras pistemies 28 pisteellä Arvosen säestäessä 20 pisteellä.

Kaarinassa Hyvösen edustama Ura Basket oli poikien Robert Petersen Cupissa suvereeni. Joukkue hävisi kauden aikana ainoastaan kerran 17 ottelusta ja eteni mestariksi kolmipäiväisen lopputurnauksen jälkeen.

Matkalla finaaliin Ura Basket jätti taakseen pääkaupunkiseudun joukkueet PuHun ja Tapiolan Hongan. Finaalissa vastassa oli BC Nokia. Vielä puoliajalla Ura johti viidellä pisteellä, mutta toisen puoliajan aikana eroa alkoi muodostua, isäntäjoukkue ehti jo johtaa yli kymmenellä pisteellä. Loppulukemat Kaarinassa oli mestaruuden kunniaksi 74–66.

Hyvönen pelasi tehokkaasti lopputurnauksen ajan upottaen puolivälierässä 18 pistettä, välierässä 28, ollen joukkueen paras pistemies, ja finaalissa korisukka heilui 13 pisteen edestä.