Kuntouttavan työtoiminnan A-kilta sai jatkorahat– Kaupungille ja A-killalle päivitetty sopimus

0

Jari Valkosen (ps.) viime syksynä tekemää valtuustoaloitetta Uudenkaupungin A-killan toiminnan turvaamisesta on käsitelty tänä vuonna moneen otteeseen sekä sosiaalilautakunnassa että kaupunginhallituksessa.

Valkosen aloitteessa esitettiin, että kaupungin talousarvion yhteydessä olisi varattu kuntouttavaa toimintaa tarjoavan A-killan toiminnan jatkumisen turvaamiseksi 2 000 euron kuukausittainen tuki.

Asia sai sinetin tällä viikolla kaupunginvaltuustossa, kun valtuusto lopulta merkitsi aloitteeseen saamansa selvityksen tiedoksi ja merkitsi aloitteen käsitellyksi.

Kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyiden välissä A-killan tilanne on edennyt niin, että kaupungin sosiaalipalvelujohtaja Marika Lehtinen on päivittänyt kaupungin ja A-killan välisen sopimuksen. Päivitetyssä sopimuksessa on sovittu muun muassa kustannusten korvaamisesta ja palvelun mahdollistamisesta jatkossa.

– Sopimuspäivitys tehtiin myös sen perusteella, että se on osa siirtyviä sopimuksia hyvinvointialueelle. Tällä myös turvataan palvelujen mahdollinen käyttö vuoden 2023 vuoden alusta, Lehtinen kertoi.