Leijonapuisto saa uudet leijonat

0
Lions Club Merettarien lehtityöryhmä oli yksimielinen siitä että Joululehden varat tulee käyttää Leijonapuiston kohentamiseen.

Lions Club Merettaret jatkaa Lions Club Uudenkaupungin yli 40 vuotta sitten aloittamaa työtä Leijonapuiston hyväksi. Viime jouluksi tehdyn Joululehden tuotolla Merettaret hankkivat leikkipuistoon uuden leikkileijonan sekä uuden kiipeilytelineen.

– Itse asiassa leijonia ei tule vain yhtä uutta, vaan kokonainen leijonaperhe, paljasti Merettarien Joululehden päätoimittaja Marketta Suoja-Sjöblom.

Leijonapuistossa tällä hetkellä oleva leijonapatsas on jo niin rikki, että sen ura lasten leikkivälineenä on ohi, ainakin toistaiseksi.

– Olemme sopineet että vanha leijonapatsas viedään kaupungin aktivointikeskus Puustiin ja siellä työpajan työntekijät tekevät parhaansa leijonan pelastamiseksi. Katsotaan, minne leijonan matka sieltä sitten mahdollisesti jatkuu, kertoi kaupungin vihertyönjohtaja Juha Hukka.

Leijonaperheen lisäksi puistoon tulee siis myös uusi, pyramidin mallinen kiipeilyteline 3-11 -vuotiaille lapsille. Uudet leikkivälineet paljastetaan Merettarien järjestämässä, lapsiperheille suunnatussa ohjelmallisessa julkistustapahtumassa 29. toukokuuta. Leikkivälineiden lisäksi Leijonapuiston reunaan on tulossa uusi piknik-ryhmä.

– Varat piknik-ryhmään kaupunki on puolestaan saanut lahjoituksena kaupungin eläkeläisjärjestöjen yhteisten kuntotanssien tuotosta, selvitti kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellen.

Leijonapuistossa alkavien uudistustöiden ohella kaupungin puisto-osaston alkukesän työlistalla on myös Tiiratorin leikkipaikan peruskunnostus sekä aidan rakentaminen Vannaksen leikkipuiston ympärille.

Leijonapuiston rakentaminen aloitettiin keväällä 1980. Tarkoituksena oli saada korkeatasoinen lasten monitoimipuisto Kaupunginlahden rannalle. Puisto perustettiin ja sitä kehitettiin vuosia Lions Club Uudenkaupungin keräämillä varoilla. Tuolloin suurin tulonlähde oli leijonien julkaisema verokalenteri. Kalenteria tehtiin aina vuoteen 1987 hyvällä menestyksellä.

Tämän jälkeen varoja kerättiin taulumyynnillä ja Joululehdellä. Lions Club Uudenkaupungin lopetettua toimintansa siirtyi Joululehden tekeminen ja myyminen siis Lions Club Merettarille. Lehti myydään pääosin loppuun kaupungin Wanhanajan markkinoilla ja se on suosittu joulutervehdys muualla asuville, mutta uusikaupunkilaiset juuret omaaville henkilöille.