Maastotutkimukset käynnistävät raideyhteyksien parantamisen

0

Ensi viikon maanantaina käynnistyvät Mynämäellä maastotutkimukset, jotka puolestaan polkaisevat käyntiin Varsinais-Suomen junaratahankkeen suunnittelun. Hanke liittyy Turun ja Uudenkaupungin sekä Raision ja Naantalin välisten raideyhteyksien parantamiseen.

Turku–Uusikaupunki ja Raisio–Naantali -suunnitteluhankkeessa parannetaan tasoristeyksien turvallisuutta, korjataan radan päällysrakennetta kiskojen ja ratapölkkyjen osalta, korjataan raiteen tukikerroksia, tehdään routaeristyksiä alusrakenteeseen ja parannetaan radan vakautta.

Suunnittelualue kattaa Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan, Uudenkaupungin ja Naantalin kuntien alueilla kulkevan radan. Ratasuunnitelmien on määrä valmistua kesäkuuhun 2023 mennessä.

Mynämäellä tehtävät maastotutkimukset aloitetaan tutkimuspisteiden merkinnällä sekä kaapeli- ja johtoselvityksillä. Maaperätutkimukset kestävät tällä erää heinäkuun loppuun saakka, mutta tutkimuksia tehdään useasti vielä ensi vuoteen asti.

Suunnittelua varten rataosuus myös ilmakuvataan ja laserkeilataan lentokoneesta. Ilmakuvausta varten alueelle rakennetaan signaalimerkkejä, joiden koordinaatit mitataan.