Marko Hiltunen uusi judon Suomen mestaruuden

0
Tuore veteraanien judon Suomen mestari Marko Hiltunen kisaurakan jälkeen.

Viime viikonloppuna oteltiin maailman suosituimman kamppailulajin judon Suomen mestaruuksista näyttävissä puitteissa Lempäälän Ideaparkin Bläk Boks -areenalla. Suomen mestaruudet ratkottiin niin yleisissä sarjoissa, veteraanien sarjoissa, sovelletun judon sarjoissa kuin joukkuekilpailuissakin.

Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubia oli edustamassa Suomen mestaruuskilpailuissa Marko Hiltunen , joka otteli sunnuntaina miesten -73kg -veteraanisarjassa. Judossa veteraaniksi lasketaan yli 30-vuotiaat.

Ensimmäisessä ottelussa Hiltunen kohtasi Tampereen judoa edustavan Anssi Ryhäsen . Ryhäsellä on pitkä meriittilista judon parista, josta mainittakoon viidenneksi sijoittuminen veteraanien maailmanmestaruuskilpailuissa.

Ottelu oli tasaista vääntöä miesten kesken ja koska pistesuorituksia ei taulussa otteluajan päättyessä ollut kummallakaan, siirryttiin jatkoajalle. Myöskään jatkoajalla kumpikaan ottelijoista ei onnistunut saamaan pistesuorituksia hyvistä yrityksistä huolimatta. Ottelu päättyi lopulta Hiltusen voittoon Ryhäsen saatua kolmannen varoituksen, joka päättää judossa ottelun.

Toisessa ottelussa Hiltusta vastaan asettui Kuopion judoseura Sakuran Asser Kokkonen . Myös Kokkosen meriittilista on pitkä. Hän on sijoittunut muun muassa veteraanien maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi.

Kuopiolainen lähti heti ottelun aluksi prässäämään heittoyrityksestä toiseen kaataakseen ukilaisen. Hiltunen onnistui kuitenkin väistämään heittoyritykset ja kun paikka osui kohdalleen, heitti vastustajansa ipponin arvoisesti tatamin pintaan. Tämä päätti ottelun ja varmisti Hiltuselle sarjavoiton sekä Suomen mestaruuden.

– Oli hienoa otella näin kovia kavereita vastaan. Herrat ovat kiertäneet maailmalla paljon kilpailuita ja menestyneet hyvin. Judo on iso laji kansainvälisesti, jota kuvastaa esimerkiksi se, että pelkästään veteraanien maailmanmestaruuskilpailuissa osallistujamäärä lähentelee tuhatta judokaa. Tämä oli nyt järjestyksessään toinen kerta, kun Suomessa järjestetään veteraanien mestaruuskilpailut. Ja luonnollisesti itselläni on hyvä fiilis, kun päivän päätteeksi sai kaulaansa sen kirkkaimman mitalin, kuvasi päivän tuntoja tuore Suomen mestari, uusikaupunkilainen judoka Marko Hiltunen.