
Viikonlopuksi on luvattu mukavan leppeää säätä eli ulkoiluilmoja. Retki metsään tai luontopolulle virkistää kummasti. Metsän siimeksessä mieli virkistyy ja arjen paineet unohtuvat.
Mutta mitä retkellä voisi syödä? Jos omistat retkikeittimen, voit tehdä keiton valmiiksi ja lämmittää sen metsässä. Tai sitten reppuun voi pakata muita herkkuja, kuten täytettyjä croissantteja. Muista varata mukaan riittävästi myös juomista.
Helppo eväskeitto
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
5 dl vettä
1 l tomaattimehua
2 porkkanaa suikaleina
200 g vihreitä pakastepapuja
1 ½ dl minipastaa
2 dl Valio ruokakermaa
2 – 3 perunaa suikaleina
¼ mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
½ rkl oreganoa
1 – 2 tl paprikajauhetta
Paahda jauheliha ja sipuli kevyesti pinnoitetussa kattilassa. Lisää vesi, tomaattimehu, kasvikset ja pasta. Keitä kypsäksi ja lisää kerma. Mausta.
Kuljeta keitto retkelle vaikkapa termospullossa. Kuuman keiton syöntiastiaksi metsään sopii parhaiten iso korvallinen muki.
Lähde: Valio
Täytetyt croissantit
300 g kalkkunanleikettä
4 kpl tuoreita croissantteja
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
4 viipaletta brie-juustoa
rapeaa salaattia
paprikaa
Halkaise croissant ja voitele se tuorejuustolla. Lado sisälle viipale brie-juustoa, kalkkunaleikkelettä, salaattia sekä siivu tuoretta paprikaa. Croissantit ovat herkullinen välipala retkelle. Juomaksi sopii mainiosti appelsiinimehu tai kahvi.
Lähde: HK