Musiikki houkutteli takapihalle–Uudenkaupungin kirjaston poistopäivillä myytiin kirjoja ja huonekaluja

0
Rauli Grund ja Maria Vång ostivat tapahtumasta kirjoja pienelle Alekseille. Taustalla laulaa Tuula Amberla.

Uudenkaupungin keskustassa soi perjantaina musiikki. Rauli Grund ja Maria Vång tulivat kirjaston väistötilan takapihalle sen siivittämänä.

– Tultiin katsomaan, mikä tapahtuma täällä oikein on, he kertoivat. Kirjaston poistopäivillä myytiin kirjoja ja kirjaston huonekaluja. Rauli ja Maria olivat keränneet korkean pinon lastenkirjoja hankittavaksi yhdeksän kuukauden ikäiselle Alekseille .

– Toistaiseksi Aleksei vain repii kirjoista sivuja, mutta eiköhän pian ole sen aika, että kirjoja luetaankin, Rauli hymyili. Itselleen hän oli ostamassa pari sotakirjaa.

Margit Arvonen oli tullut Pyhämaasta etsimään poistomyynnistä Vilja Aaltosen kirjaa. Kun sitä ei löytynyt, mukaan tarttuivat teokset Enkeleitä hiuksissa ja Hyvässä seurassa.

– Mukavia nämä tämmöiset poistopäivät, hän kehui kirjastotoimenjohtaja Salla Mäkiselle .

Mäkinen kertoi, että kirjasto on usein myynyt poistokirjoja Merefesti-tapahtumassa. Tänä vuonna he päättivät järjestää oman tapahtuman.

– Kirjojen poistomyyntiä ei ole voinut koronan vuoksi pitää pariin vuoteen, niin myytävää on kertynyt.

Myynnissä oli lisäksi kirjaston huonekaluja, joita kirjasto ei enää tarvitse. Muun muassa ruosteenvärinen lepotuoli ja koivupöytä ja jakkarat odottivat uusia käyttäjiä.

Kirjaston väistötilojen takapiha oli oivallinen paikka tapahtuman järjestämiseen. Rakennuksen takana on lastauslaituri, joka toimi tapahtumassa hyvin musiikkiestradina. Laiturilla esiintyivät Tuula Amberla ja Susan Lehtonen.

– Pienellä vaivalla saimme aikaa ihan kivan tapahtuman, Mäkinen totesi tyytyväisenä katsellessaan ihmisten iloisia ilmeitä.