Musiikkiopisto juhli lukuvuoden päätöstä

0

Vakka-Suomen musiikkiopiston lukuvuosi päättyi perjantaina 27.5. päätöskonserttiin Taivassalon seurakuntakeskuksessa. Täysi sali yleisöä pääsi nauttimaan laadukkaista musiikkiesityksistä taitavien nuoren taiteilijoiden esittäminä.

Konsertissa kuultiin solististen esitysten lisäksi monia ryhmäesityksiä, jotka loivat tarkan kuvan musiikkiopiston laaja-alaisesta ja monipuolisesta tarjonnasta toimialueellaan. Yhtenä konsertin huippuhetkistä koettiin, kun Aada Puukki esitti säveltämänsä pianokappaleen Ad Astra .

Musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen muistutti puheessaan, että kriisien ja vaikeuksien keskellä iloa tuottavien asioiden merkitys kasvaa. Musiikki tarjoaa valtavasti monipuolisia taitoja kaikille ja on monelle arvokas, rentouttava, hyvinvointia ja haasteita tuottava harrastus.

Päätöskonsertissa jaettiin viisi musiikin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistusta ja 14 perusopintojen todistusta.

Rehtori Kauranen onnitteli kaikkia päättötodistuksen saajia toteamalla, että jokaisen musiikkiopintojen prosessi on ollut ainutlaatuinen ja jokaisen nuoren oman näköinen kaikessa rohkeudessa, mitä lopputyöntekijät ovat opintojensa aikana luoneet.

Musiikin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistukset:

Aitta, Venla (piano), Hirvonen, Lauri (piano ja kirkkourut), Mannelin, Noora (piano), Puukki, Aada (piano), Wahlbäck, Essi (viulu)

Musiikin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän perustason todistus:

Aalto, Hertta (harmonikka), Aarnio, Joona (klassinen kitara), Aitakari, Toivo (klarinetti), Haaparanta, Senni (piano), Kylänpää, Katri (viulu), Kylänpää, Veera (harmonikka), Laine, Minttu (piano), Lehtonen, Camilla (viulu), Lehtonen, Suvi (harmonikka), Niinisaari, Alli (piano), Saari, Anna (piano), Vallamo, Jani-Petri (harmonikka), Vuorela, Hilda (viulu), Vuorela, Nuppu (piano).

Päätöskonsertissa jaettiin opettajien esityksistä kaikkiaan 21 stipendiä syventävien ja perusopintojen oppilaalle. Stipendien saajat ovat osallistuneet kuluneen lukuvuoden aikana aktiivisesti instrumentti-, musiikin hahmottamisen- ja yhteismusisointiopetukseen.

Lisäksi he ovat osoittaneet musiikkiharrastuksessaan erityistä sinnikkyyttä, tavoitteellisuutta, erityistä edistymistä opinnoissaan ja ylittäneet selvästi asetetut tavoitteet sekä ottaneet opetuksen aikana musiikkiopistokaverinsa huomioon erityisen positiivisella tavalla.

Stipendilahjoitukset ovat tehneet Crusell-seura, Crusell-naiset, Hiekan säätiö, Laitilan Marttayhdistys ry, Laitilan Eläkeliiton, Lions Club Laitila Untamoinen ja Vakka-Suomen musiikkiopiston kannatusyhdistys ry.

Aitakari, Rauha, Chioru, Iuliana, Chioru, Valeria, Forsten, Juuli, Heino, Martti, Hemmilä, Aliisa, Hirvonen, Lauri, Holm, Saana, Karlsson, Camilla, Kauppila, Jon, Kauranen, Aino, Korsman, Fanni, Krook, Taika, Mannelin, Kasper, Mannelin, Noora, Norrgård, Fanny, Piispanen, Jesse, Puukki, Aada, Pyykkö, Jooseppi, Saari, Vilja, Wahlbäck, Essi.