Partiolaiset kokoontuvat paraatiin Turkuun

0
Partiolaiset kokoontuvat paraatiin Turkuun kahden vuoden tauon jälkeen tänä sunnuntaina.

Partioparaati järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen sunnuntaina 15.5.kello 14 alkaen Turussa. Tapahtumaan odotetaan noin 4000 partiolaista. Ensimmäisen kerran nykymuotoinen paraati järjestettiin vuonna 1927, siitä lähtien paraati on kokoontunut Tuomiokirkon eteen.

Kaikille avoin juhlatilaisuus Turun tuomiokirkolla alkaa kello 14. Juhlapuheen pitää Partiotyttöjen Maailmanliiton (WAGGGS) puheenjohtaja Heidi Jokinen. Kenttähartauden pitää Kaarinan seurakunnan seppo Johanna Käppi . Marssinkomentajana toimii piirihallituksen jäsen Essi Virtanen Kyrön Kiurut ja Kokot -lippukunnasta.

Tuomiokirkon portailla luovutetaan harrastuksessaan ansioituneille nuorille partiojohtajille Mannerheim-soljet. Paraatin yhteydessä luovutetaan myös muita merkittäviä ansiomerkkejä.

Turun ydinkeskustan liikennejärjestelyjen vuoksi paraatireitti on: Tuomiokirkontori – Brahenpuisto kiertäen – Vanha Suurtori (päästä päähän) – Itäinen Rantakatu – Kirjastosilta – Läntinen Rantakatu – Teatterisilta.

Aurajokirantaa myötäilevä reitti on paikoitellen kapea, joten katsojien kannattaa tarkastaa reitti etukäteen. Hyvin tilaa paraatin seuraamiselle on Vanhalla Suurtorilla ja Porthaninpuistossa sekä paraatireitin vastarannalla, esimerkiksi Vähätorilla ja Runeberginpuiston kohdalla. Reitin loppupäähän myös Läntiselle Rantakadulle, Auransillasta alajuoksulle päin, on hyvä sijoittua. Katsojien ei suositella vaihtavan katselupaikkaa paraatireittiä pitkin, vaan paraatin seuraaminen on suositeltavaa yhdestä paikasta.