Pingviinit kesäkuntoon – Hakametsän päiväkodin Tupasiilit osallistuivat maalausurakkaan

0
Aku Tuokila ja Kerttu Aaltonen saivat hyviä apulaisia Hakametsän päiväkodista pingviinien maalausurakkaan.

Ruokolanjärven ja Vakka-Suomenkadun välistä pientä puistoa vartioivat pingviinit saivat puhtaat sulkapuvut alkavan kesän kunniaksi. Hakametsän päiväkodin Metsämörrit tai oikeastaan Tupasiilit maalasivat pingiviinipatsaat näyttävään kuntoon Aku Tuokilan ja Kerttu Aaltosen opastamina.

Aaltonen kertoo, että Pelastetaan pingviinit -projekti on jatkoa vuoden 2013 tapahtumalle, jolloin patsaat maalattiin porukalla edellisen kerran. Sen jälkeenkin pingviinejä on puhdistettu kaupungin toimesta lähes vuosittain.

Mukaan saatiin Hakametsän päiväkodin lapsia, joille maalaaminen toi vaihtelua päivään.

– Lapset oppivat samalla toimimaan ja tekemään yhdessä, Aaltonen kuvailee.

Pingviinit saivat yhdeksän vuotta sitten myös nimet Kahlo, Bongo ja Huugi. Pingviinien alkuperäinen tarina on kuitenkin Aaltoselle hämärän peitossa.

Uudenkaupungin vesi osallistui melko nopealla aikataululla järjestettyyn tapahtumaan tarjoamalla lapsille mehut ja munkit.

Lapsille pingviinien maalaaminen oli ihan uutta, vaikka muutama kertoi auttaneensa joskus kotona. Päiväkodissa on käytetty enemmän vesivärejä.

Myös puiston penkit saivat uuden maalipinnan, mutta siihen lapset eivät voineet osallistua, koska maali ei ole vesiliukoista.

Tuokila ja Aaltonen aloittivat kunnostuksen jo maanantaina, jolloin he kävivät keräämässä paikalta runsain mitoin löytynyttä roskaa. Kaupungin vihertyöntekijät poistivat vanhan hiekoituksen kokonaan ja korvaavat sen uudella. Joukossa oli paljon tupakantumppeja ja lasinsiruja.

– Kaupungin työtekijät ovat pesseet näitä lähes joka vuosi spreijauksista, mutta kaikki lika ei ole lähtenyt, Tuokila kertoo.

Tuokila on haaveillut koko puiston kohentamisesta, jolloin paikalla voisi olla muitakin eläimiä. Paikassa voisi viettää jatkossa pieniä piknik-hetkiä.

Kevään siivousprojektille hän toivoo jatkoa.

– Tästä voisi tehdä jokavuotisen tapahtuman. Voisi olla trubaduuri soittamassa ja pientä tarjoilua, Tuokila haaveilee.