Postiliikenne hevoskärryiltä kuorma-autoihin

0
Postiautolinja Turku – Uusikaupunki avattiin 1.5. 1922. Avauspäivän juhlallisuuksiin osallistui mm. pankijohtaja Tuokkola (ed.vas.) kollegiasessori Winter, konttorinhoitaja Candelin, kontttorinhoitaja Urpola ja kauppaneuvos Wallin.

Postiautolinja Turusta Uuteenkaupunkiin avattiin tasan sata vuotta sitten.

Uudenkaupungin Sanomissa kerrottiin pitkään odotetusta juhlapäivästä seuraavasti:

Viime sunnuntaina klo 1/2 10 illalla saapui tänne Turusta valtion postiauto, tuoden postia ja muutamia matkustajia.

Näin on säännöllinen postiautoliikenne joka jo kesäkuun 1.pnä 1914 pantiin alulle, mutta samana vuonna syttyneen maailmansodan tuottamien vaikeuksien keskeytettiin, alkanut uudelleen linjalla Turku – Raisio – Masku – Mynämäki – Vehmaa – Uusikirkko – Uuusikapunki ja tulee liikennettä tällä linjalla ylläpitämään kaksi suuria valtion tarkoitusta varten hankkimaa kuorma-autoa jotka ovat sisustetut myöskin henkilöliikennettä varten, ottaen kerrallaan 12 matkustajaa 1 mkn kilometrimaksusta.

Matkalippuja tulevat myymään postitoimistot.

(US 4.5. 1922)