Pyörän soittokellolla voi osallistua konserttiin

0
Uudenkaupungin VPK:n soittokunnan lyömäsoittajat Mika Nurminen ja Aapo Kurvinen valmistautuvat puistokonserttiin soittokunnan harjoituksissa.

Uudenkaupungin VPK:n soittokunta esiintyy Puistokonsertissa Rauhanpuistossa keskiviikkona 1.6. klo 18 ja Kesäpuhalluksessa Pakkahuoneella torstaina 2.6. klo 18.

Kapellimestari Kari Leino kertoo, että soittokunta on harjoitellut ihan pätevää ohjelmistoa maaliskuun alusta asti, kun koronarajoitukset päättyivät. Keväiseen ulkoilusoittoon sopivia kappaleita ovat virolainen Tsäpino -marssi ja Usko Kempin marssi Läpi tuulen ja tuiskun .

Viihdyttävää musiikkia ovat Kung Fu Fighting , Vauhti kiihtyy (Matti ja Teppo, Portin boys), Samba do Brasil , Hound dog , Despacito ja vaikkapa Suomen muotoisen pilven alla .

Leinon mukaan nyt voi yhdistää musiikkia ja ulkona liikkumista. Puhallinmusiikkia voi tulla kuuntelemaan torin viereen Rauhanpuistoon keskiviikkona 1.6. tai torstaina 2.6. Pakkahuoneelle. Erityisen sopiva musiikin ja ulkoilun yhdistämiseen on pyöräily-aiheinen Monark Avenue , jossa soitetaan myös pyörän soittokelloa.

Paikalle saapuneet ohikulkijat ja ulkoilijat voivat osallistua Monark Avenue -kappaleeseen soittamalla omaa pyörän soittokelloa samaan aikaan kuin soittokunnan lyömäsoittajat.

Soittokunnan esityksiin on vapaa pääsy. Säävaraus tietenkin on, sateisella säällä esityksiä ei ole.