Seurakunnan ämpärimessu ja vapputarjoilu toivat iloista mieltä Kalannissa

0
Markus Nikusaari (vas.), Veeti Kantola ja Joona Koskinen avustivat messussa ja jakoivat seurakuntakeskuksessa ämpärit.

Kalannin kirkossa vietettiin vappuna Ämpärimessua. Messu oli normaalia musiikkipainotteisempi ja messun jälkeen seurakuntakodilla tarjottiin vappuisia herkkuja ja jaettiin ämpäreitä.

– On tärkeä, että seurakunnan toiminnassa on tilaa monenlaiselle luovuudelle ja myös huumori on sallittua, totesi Kalannin kappalainen Aino Savolainen .

Idea ämpärimessusta tuli alun perin kanttori Ari Stenmanin vitsistä, johon Savolainen tarttui. Yhdessä he kehittelivät ideaa eteenpäin ja lopputulos koettiin vappuna.

– Aikamoinen työ ämpärien täyttämisessä oli, mutta sain siinä apua diakoniatyöntekijältä Elise Heinoselta ja omalta pojaltani.

Messu sisälsi paljon musiikkia, tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin sävellyksiä. Esilaulajana toimi Erika Eriksson ja messussa avustivat kalantilaisnuoret Markus Nikusaari , Veeti Kantola ja Joona Koskinen .

Saarnansa pohjaksi Savolainen oli ottanut psalmin 23 eli ns. Paimenpsalmin. Psalmissa kerrotaan hyvästä ja pahasta paimenesta ja Jumala on kuin hyvä paimen, joka pitää huolen laumastaan vaaran uhatessa.

Messun lopussa jaettiin ehtoollinen ja messu päättyi kanttori Stenmanin iloiseen urkuluritukseen.

Seurakuntakeskuksessa tarjoiltiin ämpärien lisäksi kahvia, simaa ja munkkeja.

– Vappu ajankohtana tuntui idean toteuttamisen kannalta hyvältä. On mukava, kun voi tarjota ihmisille iloa sekä hyvää mieltä. Nuorten jakamat ämpärit selvästi ilahduttivat monen mieltä. Ämpärin sisällä oli muun muassa vappuun liittyviä esineitä.

Savolainen arvioi, että messuun osallistui noin 70 henkeä eli enemmän, mitä vappuna tavallisessa messussa olisi osallistujia. Messu myös striimattiin, joten sitä saattoi lisäksi seurata suorana internetin kautta.

Kukaan haastateltava ei myöntänyt ämpärien tai tarjoilun vuoksi tulleensa paikalle, mutta pitivät sitä virkistävänä lisänä messuun ja ehtoolliseen.

Jussi Arola