Suomalais-brittiläinen perhe ihastui Uuteenkaupunkiin

0
Raisa McNab vieraili perheensä kanssa ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa ja ihastui kaupunkiin. Tytär Elsien ehti miniloman aikana testaamaan myös keskustan leikkipuistot.

Uudenkaupungin kaupunki haki keväisellä nettikampanjalla etätyölomatestaajia Uuteenkaupunkiin. Yksi vapaaehtoiseksi testaajaksi ilmoittautuneista ja valituksi tulleista oli Hämeenlinnassa asuva Raisa McNab perheineen.

– Kampanja herätti kiinnostusta, koska emme ole koskaan vierailleet Uudessakaupungissa ja muutenkin kotimaanmatkailu on jäänyt meille hyvin vähälle, selvitti Raisa McNab.

Hän muutti miehensä Stewartin ja tyttärensä Elsien kanssa Isosta-Britanniasta Suomeen kaksi vuotta sitten.

– Lähdimme pakoon brexitiä, tiivisti McNab.

Raisa McNab työskentelee Ison-Britannian käännöstoimistojen liiton toiminnanjohtajana. Lisäksi hän toimii englanninkielisen yritysviestinnän kouluttajana ja sisällöntuottajana.

– Etätyö on minulle hyvin tuttua, mutta pääsääntöisesti työskentelen kotona omalla työpisteelläni. Oli hieno päästä testaamaan Uudenkaupungin co-working tilan toimivuus työnteon kannalta ja parin päivän kokemuksella täytyy sanoa että tämä tila on todella kiva. Puhelinpalavereidenkin pitäminen on onnistunut todella hyvin, kehui McNab.

– Moni etätyötä tekevä haaveilee siitä, että voisi tehdä töitä kodin sijaan tai ohessa muuallakin. Uudenkaupungin kaupungin ylläpitämää etätyötilaa voi ainakin suositella lämpimästi. Positiivinen yllätys oli myös etätyötilassa vallitseva rento ja kansainvälinen ilmapiiri, hymyili McNab.

Perheellä on ollut aikaa tutustua tutustua myös Uuteenkaupunkiin ja muihin palveluihin.

– Uusikaupunki on todella viehättävä kaupunki. Keskustassa kaikki on mukavan kävelymatkan päässä ja meidän koko perheelle on löytynyt paljon kiinnostavaa tekemistä. Olemme tutustuneet rannan kahviloihin ja ravintoloihin, käyneet Santtionrannassa melomassa, saunomassa ja uimassa sekä vierailleet myös keskustan ulkopuolella Velhoveden reitillä Pyhämaassa. Eilen kun minä tein töitä niin aviomieheni ja tyttäreni kävivät tutustumassa Uudenkaupungin automuseoon ja olivat siitä myös hyvin innoissaan, listasi Raisa McNab.

Lisäksi ensimmäisellä luokalla oleva Elsien on testannut lähes kaikki keskustan leikkipuistot.

– Oli kivoja puistoja ja paras ole se mistä löysin heti leikkikaverin, hymyili Elsie aurinkoisesti.

McNabin perheelle oli vierailun ajaksi varattu majoitus Kirkkokadun Amandasta ja Olgasta.

– Huoneisto oli juuri sopiva meidän kolmen hengen tarpeisiin ja mikä elämys on saada asua vanhassa puutalokorttelissa. On hienoa, että Uudessakaupungissa on onnistuttu säilyttämään näin yhtenäinen vanha puutaloalue kaupungin sydämessä.

Raisa McNab uskoo palaavansa Uuteenkaupunkiin takaisin, ainakin lomalle.

– Ja varmasti kerromme ja kehumme kaupunkia kaikille ystävillemme. Olen ajatellut kirjoittaa Uudenkaupungin matkasta myös matkakertomuksen englanniksi ja tarjota sitä tietyille tahoille julkaistavaksi. Kaupunkia voi todella mainostaa matkustamisen arvoiseksi kohteeksi.

Kampanja, jonka avulla Uudenkaupungin kaupunki haki etätyölomatestaajia tavoitti yli 30 kiinnostunutta hakijaa.

– Alunperin olimme varautuneet yhteen testaajaan, mutta koska hyviä hakemuksia tuli niin paljon, niin valitsimmekin heistä viisi, kaikki vähän eri asioista kiinnostuneita ja eri elämäntilanteessa olevia, selvitti kaupungin matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson.

– Tarkoituksena on tehdä Uuttakaupunkia ja palveluitamme tunnetuksi uudella tavalla ja tavoittaa näin uusia kohderyhmiä. Etätyötestaajat jakavat Uudestakaupungista julkaisuja, stooreja ja kuvia somessa, blogeissa ja muissa kanavissa. Samalla mainostamme, että meillä on huippu etätyöpiste keskellä kaupunkia, joten Ukiin voi tulla vaikkapa etätyölomalle, lisäsi Laiho-Andersson.

Osa vierailuista on jo toteutettu ja loputkin toteutuvat vielä ennen kesäsesongin alkua. Kesäkuun puolivälissä tulevat viimeiset testaajat.